Presidentiële bijwerkingen

Ik zit in de Verenigde Staten! Apart land. Op mijn hotelbed vond ik een flyer met daarop in koeienletters (en in het Engels inderdaad, duh): 'PAS OP! Comfortabele kussens kunnen slaperigheid veroorzaken (Ja, dus, en?). Vermijd het bedienen van zware machines'.

Nou ben ik nogal een thrill seeker dus lig ik gewoon tegen het kussen aan terwijl ik de afstandsbediening bedien. Woeha! Benieuwd hoe lang dat goed gaat.

Amerikaanse tv is ook bijzonder. En bestaat voor 90% uit reclame. Ik zap me helemaal gek. Veel van deze reclames zouden in Nederland ondenkbaar zijn. Voorbeelden? Medicijnen en presidentskandidaten.

In de reclames voor medicijnen leven vitale gezinnen en pittige bejaarden er vrolijk op los. Omdat ze pilletje A slikken. De voice-over bevestigt ook nog even dat pilletje B echt niet deugt. En ratelt in 2 seconden allenarebijwerkingenernogevenachteraan. En ach, zo ernstig zijn die niet. Hooguit wat longproblemen bij medicatie tegen astma.

Net als bij de de reclames voor medicatie, prijst in de promotiefilmpjes voor McCain en Obama een zalvende stem niet alleen de eigen kandidaat de hemel in. Diezelfde stem verkettert in 1 moeite door de tegenpartij. Omdat hij tegen abortus is bijvoorbeeld. Of tegen de oorlog in Irak. De bijwerkingen van 'het product' ontbreken helaas in deze spotjes. Die leer je meestal pas kennen nadat de betreffende kandidaat is verkozen.

Ik zou nog uren door kunnen gaan. Maar ik word nu wat slaperig en dat is gevaarlijk.... Later meer!

Reageren