Ralf wint Junior Eurovisie Songfestival

De veertienarige Ralf Mackenbach uit Best heeft voor Nederland de winst van het Junior Eurovisie Songfestival binnengesleept met zijn liedje Click clack.

Armenië is tweede geworden met het nummer Barcelona. Het is voor het eerst sinds 1975 dat Nederland een Eurovisie Songfestival-titel wint.

Populaire Ralf
Ralf was al voor de start van het festival een van de grote favorieten. Volgens commentator Sipke Jan Bousema werd er bij het vertonen van beelden van de veertienjarige jongen zo hard geschreeuwd dat "het leek of we de Backstreet Boys hadden gestuurd".

Junior Songfestival
Het Junior Eurovisie Songfestival is het jongere broertje van het grote Eurovisie Songfestival. Bij de junior-variant mogen alleen kinderen tussen de tien en vijftien jaar meedoen. De deelnemers moeten met een zelfgeschreven nummer komen.

Het festival werd dit jaar voor de zevende keer gehouden; deze keer in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Volgend jaar vindt het evenement plaats in Wit-Rusland.

Concurrenten
Andere opvallende deelnemers waren onder andere de jodelende Laura uit België, die zong over haar eerste verliefdheid en de half rappende, half operazingende Yury Demidovich uit Wit-Rusland.

Stemproblemen
Voor zangeres Mimmi Sandén uit Zweden was het spannend of ze haar optreden kon doen, aangezien ze deze week nog in het ziekenhuis lag wegens stemproblemen. Uiteindelijk was ze op tijd fit om het optreden te kunnen doen.

Meer over:

Reageren