Rescue me

Het in Amerika uitermate populaire Rescue me is na vier seizoenen eindelijk overgevlogen naar Nederland. Sinds vorige week kunnen we ook hier kijken naar deze dramaserie over een New Yorks brandweerkorps dat zowel op de werkvloer als in privé-situaties voor hete vuren komt te staan.

De serie is bedacht door acteur en producent Denis Leary, beter bekend als de stem van sabeltandtijger Diego uit de film Ice Age. Leary heeft zichzelf in Rescue me maar meteen de hoofdrol toebedeeld. Hij speelt de toegewijde brandweerman Tommy Gavin, bij wie de aanslagen van 11 september 2001 hun sporen hebben nagelaten.

Wanhoop
Als zijn vrouw Janet hem verlaat, besluit Tommy een appartement aan de overkant van de straat te betrekken. Officieel om in de buurt van zijn drie kinderen te blijven wonen, maar het is vooral om de nieuwe lovers van Janet nauwlettend in de gaten te kunnen houden.

Homofobie
Wanneer het Tommy even allemaal te veel wordt, lucht hij zijn hart bij zijn neef Jimmy, die om het leven kwam bij de aanslagen. Vanavond speelt een gepensioneerde brandweerman met vuur door in de krant uit de kast te komen. Hij meldt terloops dat minstens twintig van de omgekomen brandweerliederen ook homoseksueel waren. Dit nieuws slaat in als een bom bij zijn homofobe ex-collega's.

Reageren