Return to sender

Kijkers wisten Katja niet te vinden Return to sender, het geesteskindje van Katja Schuurman over fair trade producten, beleeft vanavond voorlopig haar laatste aflevering. Samen met Art Rooijakkers trok Katja de afgelopen weken de wereld over om de straatarme ondernemers in het zonnetje te zetten.

Een mooi initiatief, maar de kijkcijfers stellen teleur: zo’n 100.000 mensen stemden wekelijks af. Toch is het programma volgens Erik Dekker van Net 5 niet mislukt. ''De kijkcijfers laten inderdaad te wensen over, al werden ze wel steeds iets beter. Het programma is met Katja meeverhuisd van de publieke omroep, dus misschien dat kijkers het weer even moesten vinden. Maar we zijn zeker niet ontevreden over de eerste reeks.''

Aanwinst
''Return to sender past erg goed bij Net 5 en we zien het ook echt als een verrijking van de programmering. Daar komt trouwens bij dat de productenlijn van Return to sender, bij de Hema te koop, dit jaar nog meer in trek was. De boodschap komt dus wel over. Wat ons betreft is er geen reden om niet aan een tweede seizoen te denken.”

Reageren