Secret Millionair

Zo'n beetje alle miljonairs die aan de realityserie Secret millionaire meedoen, zijn achteraf eensluidend in hun reacties: enthousiast, maar vooral emotioneel, omdat ze weer even met hun neus op de aardse werkelijkheid zijn gedrukt .

Even geen luxe zakenlunches en vluchten met privéjets, maar 'back to basics'. Vanavond is de miljonair van dienst projectontwikkelaar David Pearl, een van Engelands succesvolste ondernemers, en ook hij kon na afloop niet anders concluderen dan dat het een indrukwekkend lesje was geweest in bescheidenheid.

'Undercover' vrijwilliger
Hij werkte twee weken undercover tussen de vrijwilligers in een ziekenhuis in Portsmouth, waar hij doodzieke mensen voerde en patiënten met een hersenaandoening hielp bij hun herstel. Om zich in te leven in zijn 'rol' sliep hij in een goedkoop hostel en ging hij met het openbaar vervoer naar zijn werk.

Welgemeende gift
''Het was heel emotioneel, ik ontmoette zoveel prachtige mensen die geweldige dingen doen.'' Het mag dan ook geen verrassing heten dat hij na afloop totaal geen moeite had in de rol van filantroop te kruipen en enkele tienduizenden euro's te doneren.

Reageren