Secret millionaire

Het had heel anders kunnen aflopen met de 30-jarige Secret millionaire James Benamor. In zijn jeugd raakte hij zwaar aan de drugs en was diep verzonken in het criminele circuit. ''Ik was een ramp voor mijn ouders en voor iedereen die ik om me heen had'','vertelt James over zijn verleden.

Inmiddels is hij op zijn dertigste één van de meest succesvolle zakenmannen van Groot-Brittannië. Als directeur van The Richmond Group, een bedrijf dat mensen helpt die nergens krediet kunnen krijgen, heeft hij een bezit van bijna 90 miljoen euro opgebouwd. ''Twee à drie jaar geleden had ik met genoeg geld kunnen weglopen om de rest van mijn leven aan een tropisch strand te kunnen zitten. De reden dat ik hier nog steeds ben, is omdat ik de beste wil zijn in mijn werk en mensen wil helpen die door de maatschappij vergeten zijn.''

Criminele wijk
Het Britse programma Secret millionaire leent zich dan ook prima voor dit nobele streven. James Benamor verruilt zijn Lotus Elise voor een Nissan Sunny en vertrekt hiermee naar de zeer gewelddadige wijk Moss Side vlakbij Manchester. Daar kan hij zijn ervaring in het criminele circuit goed gebruiken om geloofwaardig over te komen bij de inwoners van deze probleemwijk. Ondertussen onderzoekt James welke mensen zijn hulp het beste kunnen gebruiken om vervolgens zich van zijn valse identiteit te ontdoen.

Reageren