Shock doc

In Shock doc is alles mogelijk. Daarom vanavond achtereenvolgens een documentaire over het vrouwelijk geslacht, gevolgd door eentje over het mannelijke. Serieuze documentaires, dat wel.

In de Britse documentaire The perfect vagina, zoekt Lisa Rogers uit waarom vrouwen plotseling denken dat er iets mis is met hun schaamlippen. Ze gaat op bezoek bij plastisch chirurgen die aan de lopende band perfecte vagina’s proberen te creëeren en houdt de handen vast van meisjes die zo’n operatie ondergaan.

Afschuw
''Ik probeer te begrijpen waarom een groeiend aantal vrouwen hun vagina’s lijken te haten. Ik wil dat vrouwen van zichzelf houden. En geen stukken van zichzelf laten afsnijden.''

Mannelijke nachtmerrie
John Wayne Bobbit zal nog wel eens nachtmerries hebben van messen in combinatie met geslachtsdelen. Op een kwade dag in 1993 werd hij tegen wil en dank beroemd toen zijn vrouw Lorena zijn penis er voor meer dan de helft afsneed met een keukenmes en het dumpte in een weiland. Het proces dat volgde werd in de Verenigde Staten bijna net zo goed bekeken als dat van O.J. Simpson.

Beroemde penis
Lorena werd uiteindelijk vrijgesproken en John Wane bleef zitten met enorme rekeningen van zijn advocaat en het ziekenhuis. Twaalf jaar later had hij er inmiddels korte carrières als pornoster, predikant in Las Vegas, limousinechauffeur voor een bordeel, barkeeper en nog wat tijd in de gevangenis opzitten. Documentairemaakster Victoria Hamburger zoekt uit hoe het nu gaat met de man met de meest beroemde penis ter wereld.

Reageren