Shock doc: De zwangere man

Het lijkt wel op een scenario uit de film Junior met Arnold Schwarzenegger, maar het verhaal werd werkelijkheid toen een Amerikaanse man vorig jaar beviel van een dochtertje. Dit klinkt ingewikkelder dan het uiteindelijk was, want de zwangere man bleek vroeger een vrouw te zijn geweest.

In Shockdoc maken we kennis met Thomas Beatie. Hij werd geboren als Tracy, maar liet zich jaren geleden ombouwen tot man. Bij zijn geslachtsveranderende operatie werden zijn vrouwelijke geslachtsorganen gespaard, waardoor het voor Thomas mogelijk bleef om kinderen te krijgen. Toen zijn vrouw Nancy onvruchtbaar bleek, was de beslissing snel genomen: Thomas zou hun kinderen baren.

Ophef
De uitvoer van dit plan ging een stuk minder vlot, want het stel liep tegen veel medisch verzet aan. Er was één arts die het paar wilde helpen en Thomas raakte in verwachting. Dergelijke eigenaardige gebeurtenissen blijven in Amerika natuurlijk niet onopgemerkt en Thomas mocht aanschuiven bij de Oprah Winfrey show.

Familie
Twee maanden geleden is ook het boek Love makes a family uitgekomen met het volledige levensverhaal van Thomas. De familie Beatie is nog niet compleet, want na de komst van hun dochtertje is Thomas nu opnieuw in verwachting. Het bizarre levensverhaal van de Amerikaan is vanavond te zien in Shockdoc.

Reageren