Spice Girls vertellen hun verhaal

In 1994 reageerden Vicoria Adams, Emma Bunton, Melanie Chisholm, Melanie Brown en Geri Halliwell op een advertentie voor een meidengroep. De rest is geschiedenis: Posh, Mel B, Mel C, Baby, Scary en Ginger verkochten 55 miljoen platen met hits als Wannabe, Stop, Two become one en Spice up your life.

De Spice Girls zijn daarmee de meest succesvolle damesgroep ooit. ‘Girlpower’ veroverde de wereld.

Reünietour
In 2001 was het over met de pret. Nadat Geri in 1998 het bijltje er al bij neer gooide, hield de rest het ook voor gezien. Dit jaar kwamen de dames tijdelijk bij elkaar voor een reünietour die binnen 39 seconden uitverkocht.

Breuk
Ter ere daarvan werd deze documentaire gemaakt. Er komen oude clips en optredens voorbij en de Spice Girls geven interviews waarin ze een paar opvallende zaken zeggen. Zo vertelt Geri met tranen in haar ogen dat ze uit de band stapte omdat ze zich overbodig voelde en het idee had dat de andere meiden haar niet meer nodig hadden. De meeste andere Spice Girls waren vooral dankbaar dat zij, met een bandlid minder, meer mochten zingen en dansen. Alleen Vicoria had het moeilijk met de breuk: "Het is daarna nooit meer hetzelfde geweest."

Reageren