Striking Distance

Er zit een duidelijke rode draad in het leven van Tom Sizemore, of moeten we zeggen een wit lijntje? De 47-jarige acteur kan namelijk niet van de drugs afblijven.

In 1998 waren zijn moeder en vriend Robert de Niro het al zo zat dat ze voor zijn deur stonden met een ultimatum: een enkeltje naar de gevangenis of de afkickkliniek. Hij koos voor de laatste optie en even leek het erop dat de acteur zijn leven had gebeterd.

Drugsverbod
Regisseur Steven Spielberg gaf Tom een tweede kans en bood hem de rol van sergeant Mike Horvath in Saving private Ryan aan. Onder één voorwaarde: dat Tom ver van de verdovende middelen blijft. Steven ging zelfs zo ver, dat hij Tom drugstests op de set liet afnemen. Mocht de acteur ook maar één keer in de fout gaan, al was het op de laatste opnamedag, dan zou de film in z'n geheel opnieuw worden opgenomen.

Veroordeling
Dit had effect, helaas was maar voor even. De afgelopen jaren kwam de acteur voornamelijk in het nieuws wegens drugsbezit en mishandeling van zijn vriendin. In 2007 vond de rechter het na de zoveelste drugsovertreding welletjes en stuurde de hem voor bijna een jaar de bak in. Een paar maanden geleden mocht Tom Sizemore het weer buiten de gevangenismuren proberen.

Nieuwe kansen
Dat gaat vooralsnog goed. Hij is in september gecast voor een rol in de nieuwe Amerikaanse serie Crash, gebaseerd op de gelijknamige Oscarwinnende film. Vanavond is de acteur te zien in de film Striking Distance uit 1993. Hierin speelt hij de rol van de detective Danny Deletto, die het samen met zijn twee broers niet zo nauw neemt met de wet.

Reageren