Stylista

Herinner je je The Devil Wears Prada nog? Met deze film in haar achterhoofd bedacht Tyra Banks de nieuwe realityserie Stylista. In deze afvalrace binden elf uiterst enthousiaste en modebewuste mannen en vrouwen de strijd met elkaar aan voor een baan als Fashion Editor van de Amerikaanse versie van het modetijdschrift Elle.

Het veeleisende mode-icoon Anne Slowey, hoofd van de modeafdeling van Elle, geeft de kandidaten elke week zowel een assistententaak als een opdracht over mode. De deelnemer die de opdrachten het slechtst volbrengt, vliegt zonder genade direct uit de race.

De prijzen
Eén ding is zeker: de elf modegekken doen er alles aan om de hoofdprijs binnen te slepen, want die is niet misselijk. De winnaar krijgt niet alleen die felbegeerde baan als Fashion Editor bij Elle, er komt ook een schitterend huurappartement in Manhatten bij. En met zo’n baan kun je als kersverse medewerker natuurlijk niet op kantoor verschijnen in een H&M-jurkje, dus de prijs bevat ook nog een kledingcheque van 100.000 dollar. In Stylista gaat het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ in ieder geval niet op.

Reageren