Televisiebrein

Waar een passie voor televisie en een gezellig forumbezoek al niet toe kunnen leiden. Heel toevallig kom je op een forum terecht waar je met anderen over je passie kunt praten en dan word je onverwacht uitgeroepen tot Superfan! Met veel plezier zal ik van mijn recht om te bloggen gebruik gaan maken en iedereen zo een kijkje gunnen in mijn televisiebrein.

Het brein is een meervoudige verwijzing naar mijn favoriete televisieserie en ook de rol die de televisie heeft in de maatschappij. Er wordt vaak geklaagd over het geweld dat dagelijks op de televisie te zien is. Het zou zelfs de wortel van het kwaad zijn in de hedendaagse maatschappij, maar is dat wel de gehele waarheid? Moet geweld op de televisie verboden worden of moet je er zelf verantwoord mee omgaan?

Vele onderzoeken hebben al aangetoond dat de televisie vaak urenlang aanstaat, maar je eigenlijk niets eens weet waar je op dat moment naar kijkt. De wereld verhaast, de familie ziet elkaar zelden en van praten komt het ook al niet meer. Toch wordt van bepaalde uitspattingen in onze samenleving snel de schuld bij de televisie of zelfs computerspelletjes gelegd. Door al het geweld kon het niet anders dan fout gaan!

De televisieserie Criminal minds heeft deze televisiejunkie laten inzien, dat voor een crimineel brein meer en belangrijkere factoren samen moeten komen in een menselijk brein, dan het zien van geweld alleen!

In mijn volgende blog, die alleen verschijnt op Televizier.nl, zal ik dieper op het onderwerp ingaan. Ik wil dan ook iedereen uitnodigen om met mij te discussiëren. Of gewoon lekker op Televizier.nl over televisie te kletsen.

Wie is Mira?
Mira is een echte televisiejunkie, die alles kijkt wat los en vast zit. Met een voorliefde voor drama is er voor haar al meer dan genoeg aanbod. Maar daar houdt het niet op: ook comedy, sport en een aantal realityprogramma’s komen regelmatig voorbij. ‘s Nachts is Mira echter alleen wakker te krijgen voor Criminal minds en The west wing.

Reageren