The Family Man

Wat zou er zijn gebeurd als David Duchovny (48) niet verslaafd was geraakt aan seks en geen affaire had gekregen met zijn tennislerares?

Zou zijn huwelijk met Tea Leoni (42) dan stand hebben gehouden? En als Tea op haar beurt niet met Billy Bob Thornton, haar tegenspeler uit Manure, had gescharreld? Zou het dan goed zijn gekomen tussen de kibbelende sterren en zou hun twee kinderen een echtscheiding bespaard zijn gebleven? Het had het scenario van een filmkomedie in het what if-genre kunnen zijn.

Alternatief leven
Tea weet hoe het werkt: in The Family Man, vanavond op RTL 4, speelt ze de vrouw van een verkoper (Nicolas Cage) die op de ochtend van Eerste Kerstdag tot zijn schrik ontdekt dat hij in een ander leven is terechtgekomen. Hij was vrijgezel en stinkend rijk, nu heeft hij een gezin en moet hij op de kleintjes letten. De film laat zien hoe het met hem zou zijn afgelopen als hij dertien jaar geleden niet zo horkerig was geweest om zijn vriendin in de steek te laten.

Tweede kans
Tea Leoni en David Duchovny zouden de klok in het echte leven ook wel willen terugdraaien. En heel misschien gaat het ze nog lukken ook, want de twee zijn alweer hand in hand gesignaleerd bij een Haloween-feestje. Was het dan toch allemaal een boze droom?

Reageren