The Grid

Wanneer een chemische bom ontploft in een Londens hotel, roepen Britse overheidsdiensten de hulp in van hun Amerikaanse collega's. Samen proberen ze te voorkomen dat een terroristische cel, die het heeft gemunt op de grondvesten van de wereldeconomie, nogmaals toeslaat.

Klinkt bekend? Dat kan kloppen, de eerste vier afleveringen van deze miniserie zijn vorig jaar al eens uitgezonden. Vanavond krijgen we opnieuw drie van de zes afleveringen voorgeschoteld. Degenen die al een jaar in spanning zitten over de afloop van deze aangrijpende serie, krijgen volgende week eindelijk de antwoorden.

Introductie
Voor wie het vorig jaar heeft gemist, volgt hier een korte introductie van de belangrijkste terroristenjagers. Maren Jackson (Julianna Margulies, ER) is directeur contra-terreur van de NSA en degene die het team bij elkaar houdt. Het team bestaat verder uit FBI-agent Max Canary (Dylan McDermott, The Practice), CIA-analist Raza Michaels (Piter Marek) en zijn baas Acton Sandman (Tom Skerritt, Brothers and Sisters). Van Britse zijde doen MI5's Derek Jennings (Bernard Hill, Lord of the Rings) en MI6's Emily Tuthill (Jemma Redgrave) mee.

Golden Globe
Margulies werd voor haar acteerprestaties in The Grid overigens genomineerd voor een Golden Globe.

Reageren