The Phone wint gouden roos

Gisteravond zijn in het Zwitserse Luzern de jaarlijkse 'Europese Emmy-awards' uitgereikt op het Rose d'Or-festival. Het programma The phone van de AVRO ging er vandoor met de hoofdprijs in de categorie reality-show, een prachtige Gouden Roos.

The phone liet tien concurrenten achter zich, waaronder Celebrity shock, Deadline en De grote oversteek. Het idee voor het AVRO-programma komt uit de koker van productiebedrijf Park Lane, met aan het roer niemand minder dan Beau van Erven Dorens.

Telefoon
In The phone rinkelen op twee verschillende locaties in dezelfde stad een telefoon. Als je de telefoon vindt heb je twee keuzes: opnemen of laten rinkelen. Degene die de telefoon opneemt, wordt door de AVRO uitgedaagd om spectaculaire opdrachten uit te voeren op jacht naar de hoofdprijs. Elke keer strijden twee kandidaten om een bedrag van 25.000 euro, waarbij slechts één de winnaar kan zijn.

Trots
AVRO-eindredacteur Peter Blom is natuurlijk apetrots op deze prijs: "Het is de tweede keer in korte tijd dat een AVRO-programma een prestigieuze prijs wint. The phone wijkt af van ieder ander format en vaart een eigen koers. Het is fantastisch dat dit op deze wijze beloond wordt. De AVRO voelt zich hiermee ook gesteund om eigenzinnige programma’s te maken."

Succes
Maar er viel meer te vieren. Naast het Nederlandse succes van The phone viel ook Eyeworks, het bedrijf van Reinout Oerlemans, in de prijzen. Hij won de prestigieuze televisieprijs in de categorie entertainment voor het Britse format Hider in the House.

Verbergen
In dit programma, dat nog niet in Nederland te zien is, moeten kinderen een weekend lang een beroemdheid verbergen in hun eigen huis voor hun ouders. De kinderen en sterren moeten ondertussen opdrachten uitvoeren. Als ze dit kunnen doen zonder dat de ouders de celeb vinden, winnen ze mooie prijzen.

Reageren