The royal family at work

In de aflevering van vandaag brengen Tony Blair (destijds nog premier van Groot-Brittannië) en zijn vrouw Cherie hun jaarlijkse bezoekje aan Balmoral, het Schotse buitenhuis van koningin Elizabeth in Schotland.

Niets bijzonders, ware het niet dat Cherie in haar memoires uitgebreid heeft verhaald over haar belevenissen in Balmoral. Zo werd haar vierde kind Leo (inmiddels acht) daar verwekt.

Toilettas
Dat weet Cherie zo zeker omdat ze speciaal voor dat bezoek haar ‘anti-conceptie uitrusting’ thuis had gelaten. Het personeel van de koningin heeft namelijk als gewoonte de toilettas van de gasten uit te pakken en uit te stallen. Die gênante vertoning had Cherie al eens meegemaakt en wilde ze dat jaar voorkomen.

Memoires
Cheries boek ligt sinds mei in de winkel en heeft niet louter positieve reacties opgeroepen. De Engelse krant The Times vatte haar memoires als volgt samen: 'egoistisch, opportunistisch, ijdel, oppervlakkig, zelfvoldaan en schunnig.' Cherie kan zich niet vinden in de kritiek. "Ik wil dat de mensen me beter leren kennen. Dat is gelukt met dit boek."

Reageren