The Simpsons gaan verhuizen

Vanaf 6 mei kan je elke avond genieten van de dwaze avonturen van The Simpsons rond de klok van half negen op Comedy Central.

Meer dan vierhonderd afleveringen, 23 Emmy Awards, door Time magazine uitgeroepen tot beste televisieserie van de 20e eeuw en een ster op de Hollywood Walk of Fame; je kunt wel zeggen dat The Simpsons een groot succes zijn.

Hit
Op 14 januari 1990 werd de eerste aflevering in de Verenigde Staten uitgezonden. Deze aflevering kreeg de hoogste kijkcijfers voor een première ooit. De serie speelt zich af in het Amerikaanse plaatsje Springfield en draait om de komische avonturen van de familie Simpson. Het gezin bestaat uit vader Homer, moeder Marge en hun drie kinderen Bart, Lisa en Maggie. Bart is tien jaar oud en de enfant terrible van de stad. Lisa is het overbezorgde zusje van Bart en een activist in de dop. Het kleinste zusje Maggie praat zelden en communiceert vooral met haar speen.

Wennen
Voor iedereen die alleen de meest recente afleveringen van The Simpsons is kent, zal het eerste seizoen even wennen zijn. De vormgeving is een wereld van verschil met wat we tegenwoordig gewend zijn uit andere series en de stemmen van de personages zijn ingesproken door andere acteurs.

Trendsetters
The Simpsons hebben een ware trend gezet in medialand. Er zijn steeds meer tekenfilms verschenen die voor volwassenen bedoelt zijn, zoals South Park en Family Guy. Je kunt zelfs zeggen dat deze series er zonder The Simpsons nooit zouden zijn geweest. Het grappige is wel dat de familie Simpson de laatste uit dit rijtje is die een complete film hebben gekregen.

Reageren