The Usual Suspects

Wanneer een boot met aan boord een vracht cocaïne ter waarde van 91 miljoen dollar explodeert kunnen slechts twee personen het verhaal navertellen: een zwaar gehavende Hongaarse opvarende en de crimineel Verbal Kint (Kevin Spacey).

Agent David Kujan (Chazz Palminteri) verhoort Kint in een poging te achterhalen wat er die nacht gebeurde. Hij vertelt het verhaal van vijf criminelen - onder wie hijzelf - die zich in de nesten werken bij de beruchte gangsterkoning Keyser Soze.

'Mistery Man'
Deze geheimzinnige opdrachtgever heeft nog wat gevaarlijke klusjes voor ze liggen, maar niemand weet wie Keyser Soze is. Langzaam maar zeker lijken de puzzelstukjes op hun plaats te vallen en probeert Kujan het antwoord te vinden op de vraag ''Wie is Keyser Soze?".

Goed acteerwerk
'The usual suspects' was in 1995 de grote ontdekking op het Filmfestival in Cannes. Alle acteurs (onder wie Gabriel Byrne, Stephen Baldwin en Benicio Del Toro) zetten een sterke prestatie neer, maar het zijn vooral de krachtige dialogen tussen Kevin Spacey en Chazz Palminteri die de show stelen.

Reageren