Toekomst tv-series op het spel

De tijd van bezuinigen is duidelijk ook aangebroken in tv-land. Veel Amerikaanse tv-zenders nemen nog even goed onder de loep welke series ze gaan produceren en welke shows nog rendabel (of niet). Dat leidt tot het cancelen van een hoop opnames.

Eerder werd al bekend dat Samantha Who stopt, maar Christina Applegate is dus niet de enige die werkloos thuis komt te zitten.

Medium
De paranormale detective-serie met Patricia Arquette (in Nederland te zien op Net 5) is door zender NBC stopgezet vanwege stukgelopen contractonderhandelingen.

NBC wilde namelijk maar dertien afleveringen hebben terwijl de sterren onder contract staan voor de volle mep van 22 afleveringen. Dat was NBC nu net iets te duur, en dus stopt de zender met de serie.

Maar er was wel meteen hoop! Producent CBS wilde de serie graag overnemen om samen met Ghost Whisperer uit te zenden.

Update bij Medium:
Michael Ausiello van Entertainment Weekly meldde woensdagmiddag dat CBS officieel bekend heeft gemaakt dat Medium komend seizoen bij CBS te zien is, op vrijdagavond. Fans van de serie kunnen dus gerust adem halen!

Meer slachtoffers
Medium is trouwens niet de enige serie die op straat werd gezet door de zender die de serie aanvankelijk opzette.

Ook The Unit, My Name Is Earl (beiden op RTL5 te zien) en Flashpoint (SBS6) maken een goede kans binnenkort van je beeldscherm te verdwijnen. Voor alle series geldt hetzelfde: de producerende zenders maken de afweging of de te maken kosten voor de productie van de series opweegt tegen wat ze op zullen gaan brengen.

Er is nog een kleine kans dat My name is Earl na stopzetting wordt overgenomen door Fox, maar daarover is nog maar weinig bekend. Het zijn onzekere tijden, in serieland.

Meer over:

Reageren