Uur van de wolf: Harry Mulisch

Naar eigen zeggen is Harry Mulisch schrijver geworden, omdat hij jarig is in juli. Dan is iedereen met vakantie en kun je nooit trakteren.

Uit frustratie is Mulisch op boeken gaan trakteren. En dat hebben we geweten, want de 81-jarige schrijver heeft ruim negentig boeken op zijn naam staan. Dit enorme oeuvre inspireerde filmmaker Cherry Duyns zo dat hij opnieuw een documentaire over én met Mulisch maakte.

Persoonlijk
De twee kennen elkaar al sinds 1984 toen ze de film Gran, sporen van een droom maakten, die gebaseerd is op Mulisch’ poëtische werken Egyptisch en Opus Gran. Cherry Duyns heeft voor het Uur van de wolf een persoonlijk portret gemaakt van de grootse schrijver.

Nederland Leest
In de documentaire praten ze onder andere over Harry Mulisch’ geboortestad Haarlem, zijn vader en moeder, de dood en zijn oeuvre dat als een monument in zijn Amsterdamse werkkamer staat. Harry Mulisch en de bevlieging staat tevens aan het begin van de campagne Nederland Leest. Zijn boek Twee vrouwen is vanaf 17 oktober t/m 14 november voor alle leden van de openbare bibliotheek gratis op te halen in de bieb.

Reageren