Verre verwanten

Waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe? Het zijn van die levensvragen die de meeste mensen zich in de loop van hun bestaan wel eens stellen. Een aantal van hen waagt zich net als het programma Verre verwanten aan een stamboomonderzoek. Daarin ontdekken bekende en onbekende Nederlanders van wie ze afstammen.

Soms zijn dat historische figuren als Johan van Oldenbarneveldt, Christiaan Huygens of zelfs Willem van Oranje, andere keren is de uitkomst minder spectaculair, al blijven de verhalen altijd de moeite waard.

Voorouders
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zijn Herman van Veen en zijn dochter Babette te gast. Hun zoektocht komt langs een schrijver die ooit Slot Babenburg bewoonde. Een van hun voorouders blijkt te hebben meegebouwd aan de Leidse Schouwburg. Een voorbode voor de theatercarrière van Herman?

Bekende gasten
Verre verwanten wordt gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske en Margreet Beetsma. Komende weken gaan Peter van der Vorst, Frits en Barbara Barend, Hedy d’Ancona en Hadassah de Boer, Pierre Wind, Loïs Lane, Jetske van den Elsen en Edsilia Rombley ook op onderzoek uit. En daarnaast weer een aantal onbekende Nederlanders met heel beroemde voorouders.

Reageren