(Voorbeschouwing) Rusland - Nederland

Over een maand start Oranje de kwalificatie voor het WK-voetbal met een uitwedstrijd tegen Macedonië. Ter voorbereiding oefent Nederland met de nieuwe bondscoach Bert van Marwijk in Moskou tegen Rusland.

Rusland, daarmee hebben wij nog een appeltje te schillen! De laatste wedstrijd die Oranje speelde, was in de kwartfinale van het EK waarbij Nederland door het team van coach Guus Hiddink onder de voet werd gelopen. Daarmee kwam een onverwacht einde aan een fraai gestart EK. Maar nu is alles anders.

Een nieuwe start
Bondscoach Marco van Basten is opgevolgd door Bert van Marwijk en doelman Edwin van der Sar heeft zijn indrukwekkende interlandcarrière na 128 wedstrijden beëindigd. Van Marwijk kan wel weer een beroep doen op Mark van Bommel en Clarence Seedorf die onder Van Basten niet wilden spelen.

Graadmeter
Deze oefenwedstrijd is een aardige graadmeter voor hoe de voetballers de zomer zijn doorgekomen. De Russen daarentegen hebben vrijwel de hele zomer doorgevoetbald. Vanwege de vroeg invallende winters loopt de competitie er van de lente tot de herfst. Zou Andrei Arshavin, onze kwelgeest van 21 juni, ook weer meedoen?

Reageren