Wat kijkt... Ramon Beuk?

Televisiekok Ramon Beuk gaat iedere dinsdagavond in NRCV natuurlijk: Bosch, Beuk & Haan op zoek naar de verhalen achter smaakvolle gerechten. En als het even kan geeft hij een geheel eigen draai aan traditionele recepten.

Door Roxanne Vis

Beste programma aller tijden?

"Mag het ook een film zijn? Ik vind Pulp fiction nog steeds de allerbeste film die ik ooit gezien heb. Zo briljant. Wat tv betreft, vind ik dat Ome Willem nog steeds iets briljants heeft. Het is zo goed dat ik daar als kind naar keek en mijn dochter het nu ook nog leuk vindt. Ze is niet weg te slaan voor de buis als Ome Willem erop is."

Waar zap je bij weg?

"Bij Big Brother en De gouden kooi. En je hebt tegenwoordig van die spirituele programma's als Astro-tv. Hallo zeg, wat een drama is dat! Hoe bedenk je dat nou weer? Zo suf. Daar kan ik echt niet naar kijken."

Welk televisiefragment staat op je netvlies gebrand?

"Veel dingen. Als ik er eentje noem vind ik het altijd jammer dat ik een andere vergeet. 9/11, Pim Fortuyn, Theo van Gogh, dat zijn natuurlijk wel dé dingen. De Bijlmerramp vond ik ook heftig. Dat ik op tv een vrouw hoorde vertellen hoe haar kind achter de deur gillend verbrandde ofzo. Dat voel je op zo'n moment. Rampen blijven wel hangen."

Welke presentator wordt volgens jou onderschat?

"Cindy Pielstroom. Ze is volgens mij de aller- allerbeste presentatrice die we in Nederland hebben of hebben gehad. Ze is nu niet meer op televisie, maar ik vind haar zo extreem goed. Ik heb echt ontzettend veel van haar geleerd. Zij nam echt de tijd voor me. Dat zal zij niet eens zo beseffen. Ik vind Cindy behalve dat gewoon een schatje en zie haar gewoon te weinig. Als ze dit leest krijgt ze een dikke kus van me!"

En welke presentator overschat?

"Ieder oordeel wat je over iemand hebt die je niet kent is een vooroordeel. Ik doe daar dus geen uitspraken over."

Reageren