Wat kijkt... Tooske?

Dit seizoen presenteert Tooske Ragas (34) drie programma's op SBS 6: Het beste idee van Nederland, Wie ben ik? en De ultieme woondroom. Kijkt ze ook zo graag naar Gooische vrouwen of zapt ze de serie juist meteen weg?

Welk televisiefragment staat op je netvlies gebrand?
"Uit mijn jeugd herinner ik me de film Camping uit 1978. Een paar jaar geleden keek ik hem terug op televisie en hij was nog steeds briljant. Ik heb een hekel aan kamperen en dan is deze komedie echt een dramafilm. Allerlei grootheden uit de jaren zeventig spelen erin mee. Echt een aanrader."

Welk programma zou je zelf nog eens willen presenteren?
"Toen ik zelf nog niet bij de televisie werkte, heb ik wel eens gedacht dat Het spijt me mij geweldig leek om te presenteren. Ik vond het een superprogramma, wat Caroline Tensen overigens goed heeft gedaan."

Wanneer zap je acuut weg?
"Ik zap eigenlijk heel veel weg. Toen ik mijn jongste dochter nog nachtvoedingen gaf, viel het me op dat het aanbod op televisie 's nachts een drama is: alleen maar seks en astro. Daar zou echt verandering in moeten komen, want volgens mij zijn er heel veel mensen 's nachts wakker. Verder vind ik alles met dieren stom. National geographic gaat nog wel, want dat is meer de human interest-kant van de dierenwereld. Spelletjes als Lingo vind ik oninteressant, net als sport. Belangrijke voetbaltoernooien als het WK kijk ik wel, maar pas vanaf de kwartfinale, tenminste, als het Nederlands elftal erin zit. Dan trek ik mijn oranje outfit aan en ben ik een echte meeloper."

Wat vind jij het beste programma en waarom?
"Series als Gooische vrouwen vind ik leuk om te zien en heel goed gemaakt. Oud geld vind ik ook nog steeds goed, daarvan heb ik laatst de hele serie op dvd bekeken. In bed nog even naar Pauw & Witteman kijken, vind ik ook prettig, al komt het er met drie jonge kinderen in huis tegenwoordig niet vaak van. En, als ik sta te koken: Dr. Phil. Hij is heel voorspelbaar, maar dat is juist het lekkere eraan. Ik ken zijn trucjes, weet precies wanneer hij gaat lachen of een typisch Dr. Phil-grapje gaat maken. Die man is gewoon een heerlijke invuloefening."

Reageren