Wat winnen ze nu eigenlijk?

Radio is een erg dynamisch medium. Misschien dat daarom Anneke Schat (1942) de aangewezen kunstenares is voor het ontwerp van de vier bijzondere prijzen van de Gouden RadioRing 2008.

Schats werk kenmerkt zich door vormen die een gevoel van beweging uitstralen en de vier te winnen prijzen zijn hier geen uitzondering op.

Zo is de Gouden RadioRing uitgevoerd in 18-karaats geelgoud. De prijs is opgebouwd vanuit een brede ringband waarop twee glanzende rechthoeken als zender en ontvanger symbool staan. Glanzende lijnen geven vaart en een doorgaande beweging aan dit motief.

De radiogolven die het spel in de ruimte verspreiden, zijn door middel van structuurvolle vlakken vanuit de rechthoeken vormgegeven. Links en rechts over de ringband, die van een speciale gravure is voorzien, zijn twee bewegende elementen opgenomen die tijdens het dragen van de ring een twinkelend geluid maken.

De winnaars van de RadioRing winnen dus erg bijzondere prijzen. En niet te vergeten eeuwige roem. Want de prijzen bij de RadioRing staan symbool voor alles waar de radiomakers het voor doen: veel blije luisteraars.

Reageren