Who's On First?

Nu De Lama's is gestopt, is mijn zoektocht naar de lach weer begonnen. Wekelijks hebben ze mijn lachspieren weten op te rekken en te trainen, maar de training is na hun afscheid even stopgezet. Het afkicken is zwaar en daarom ga ik op zoek naar de lach in 'de oude doos'.

In de oude doos vinden we Abbott & Costello. Een komisch duo uit Amerika, dat ook nu nog geïmiteerd wordt. Vaak bij honkbalwedstrijden, want hun allerbekendste sketch Who's On First? leeft daar nog steeds voort.

Eigenlijk betekende deze sketch de grote doorbraak en waren ze een aantal jaar niet meer van de televisie weg te denken. Who's On First? is misschien wel duizenden keren opgevoerd en ook nu kan iedereen daar nog van genieten.

Abbott probeert aan Costello uit te leggen wie er allemaal in het honkbalteam spelen. Helaas zitten de twee niet helemaal op één lijn en lijkt Abbott de vragen van Costello zelfs te ontwijken. Al zou het ook zomaar kunnen komen door de vraagstelling van Costello.

De honkbalknuppel wordt een aantal maal in stelling gebracht, maar aan het einde van de sketch lijkt Costello dan toch eindelijk de opstelling te kennen. Uiteraard zal ik de clue niet verklappen en moet iedereen de sketch gewoon gaan kijken!

Het blijft een leuke sketch om naar te kijken of alleen te luisteren. Mijn lachspieren zijn weer los! Helaas is de sketch niet voor iedereen, want het origineel met de vele woordspelingen is in het Engels.

Reageren