Wie is de beste moderedacteur?

The Devil Wears Prada meets America's next top model en Project catwalk: zo zou je Stylista het beste kunnen omschrijven. In deze nieuwe talentenjacht - naar een idee van Tyra Banks - gaat men niet op zoek naar een topmodel of ontwerper, maar naar een talentvolle moderedacteur.

Oké, een onuitstaanbare feeks als Anna Wintour (waarop Meryl Streeps personage in The Devil Wears Prada is gebaseerd) is ze niet, maar een keiharde zakenvrouw kun je Anne Slowey, hoofd van de moderedactie van de Amerikaanse Elle, toch zeker wel noemen. En deze veeleisende chef moeten de kandidaten van Stylista voor zich zien te winnen.

Modewannabe's
Anne zal deze modewannabe's regelmatig op de proef stellen. Iedere week moeten zij een assistententaak én een opdracht op het gebied van mode volbrengen. Slagen ze daar niet in? Dan lopen ze het risico om door Anne en haar (al even strenge) collega Joe Zee naar huis gestuurd te worden.

Droombaan
Uiteindelijk blijft er één kandidaat over en die wint datgene waar hij of zij al die weken voor heeft lopen ploeteren: een fulltime baan als moderedacteur bij Elle en een schitterend huurappartement in hartje Manhattan. En daarnaast - onmisbaar als je er een beetje bij wilt horen op een moderedactie - een cheque van 100.000 dollar.

Tyra
Stylista is het nieuwste paradepaardje uit de stal van voormalig topmodel Tyra Banks, die dankzij ANTM en Project catwalk wereldberoemd werd. En wie weet heeft ze met Stylista wel weer een nieuwe wereldwijde hit in handen. Wat denken jullie?

Stylista is vanaf woensdag 3 december iedere week te zien om 21.30 uur op Net 5.

Reageren