Wie is de gemeenste deler?

Mensenkennis, overtuigingskracht, slagvaardigheid, snelheid en koelbloedigheid: dat zijn geen woorden die je snel associeert met een kennisquiz. Maar het zijn wel de talenten waar een kandidaat over moet beschikken bij RTL 4's nieuwe kennisquiz BankGiro loterij: de gemene deler.

Het spelletje bestaat uit twee fasen. In het eerste deel moeten drie - voor elkaar onbekende – kandidaten blind op elkaar vertrouwen in de jacht op het grote geld, waar het uiteindelijk natuurlijk allemaal om draait. De prijzenpot wordt gevuld door onder 'extreme' tijdsdruk allerlei vragen te beantwoorden. Terwijl honderd seconden en het prijzengeld wegtikken moeten de kandidaten unaniem tot een antwoord komen, want het is één voor allen en allen voor één.

Fase twee
Maar dan komen we bij fase twee, waarbij het geld wordt opgesplitst in drie ongelijke delen. De kandidaten moeten vervolgens unaniem bepalen wie welk deel mee naar huis neemt. Ondertussen tikt de onverbiddelijke klok natuurlijk gewoon door terwijl de spelers heftig verder discussiëren. Blijft er nog wel wat over als de kandidaten eindelijk tot een besluit komen?

Onzichtbaar
De presentatie van het programma ligt in 'handen' van De Stem: de voor het publiek en kandidaten onzichtbare presentator die alles goed in de gaten houdt. Een echt gezellige host is deze stem niet, want naast het uitleggen van de spelregels zal hij vooral proberen eens lekker te stoken tussen de deelnemers. Frustrerend voor de kandidaten, maar des te leuker voor ons!

Wie een kansje wil wagen kan zich nog aanmelden op de site van De gemene deler

BankGiro Loterij: de gemene deler is vanaf zondag 6 juli te zien om 21.30 uur op RTL 4

Reageren