WK Blog | Eerste echte verrassing

De eerste echte grote WK-verassing is een feit. Natuurlijk waren er al uitslagen die de meeste mensen niet verwacht hadden, maar dat Europees kampioen Spanje met 1-0 verloor van Zwitserland, mag een klein wonder genoemd worden.

Nota bene de Zwitser met de Spaanse naam, Gelson Fernandes, maakte in het begin van de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd.

Een echte frommelgoal was het, maar het was het enige dat Zwitserland kon doen. Spanje domineerde. De Zuid-Europeanen stapelden kans op kans, maar wisten de bal maar niet tussen de palen te krijgen.

Door het verlies staat Spanje op de gedeelde laatste plaats in de poule.

Chili won namelijk met 1-0 van Honduras, in een leuke wedstrijd. Chili was vele malen beter en mag het zichzelf aanrekenen dat de score niet veel hoger is uitgevallen.

Zuid-Afrika en Uruguay speelden als eerste landen hun tweede WK-match. Het werd een flinke domper voor het gastland. Uruguay won, onder andere door twee goals van Diego Forlan, met 3-0. Ajacied Luiz Suarez scoorde niet, maar bereidde wel het derde doelpunt voor en versierde de penalty waaruit de 2-0 viel.

Omdat elk land nu minimaal één wedstrijd gespeeld heeft, kunnen we een balans gaan opmaken. De tendens van dit WK: vooral niet verliezen. Veel landen spelen liever op de nul dan dat ze zelf proberen te scoren.

Van de favorieten probeerde alleen Duitsland er wat van te maken. Of beter: lukte het alleen Duitsland om er wat van te maken. Argentinië, Brazilië en Nederland wonnen hun matige wedstrijden, Portugal, Frankrijk en Spanje lieten zelfs punten liggen.

Positief puntje, vanuit mijzelf gezien: ik heb mijn eerste prognose goed!

Mijn idee dat het een saaie wedstrijd zou worden klopte niet helemaal, maar de 0-1 overwinning voor Chili was wel juist. De ban is gebroken, het kan vanaf nu alleen maar beter!

Over prognoses gesproken: daar zijn ze weer. Argentinië wint met 2-0 van Zuid-Korea. Griekenland kan weer niet winnen van Nigeria, 0-1. Frankrijk moet ook nog steeds wachten op de eerste winstpunten: een 1-1 gelijkspel tegen Mexico.

De komende wedstrijden zal al een aantal ploegen zich plaatsen voor de volgende ronde. Voor hen maakt de laatste groepswedstrijd weinig meer uit. Er staat dus een hoop het het spel. Laten we hopen op een paar mooie wedstrijden!

Daan

Daan Doedens

Meer over:

Reageren