WK Blog | Wat was de mooiste?

22 juni 2010 10:36 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Zeven doelpunten maakte Portugal gisteren. Noord-Korea kreeg alle hoeken van het veld te zien. Tot de rust konden de Aziaten nog aardig meekomen, maar in de tweede helft barstte de wedstrijd los in een echte zevenklapper.

Maar welk doelpunt was het mooist? Keuze genoeg, zou je zeggen, en er zaten inderdaad wat juweeltjes bij.

In de 29e minuut was het Raul Mereiles die de score opende.

Daarna raakten het Simao, Almeida, Tiago, Liedson, Ronaldo en wederom Tiago het net. De allermooiste van de zeven? Het is aan jou! Stem hieronder in de comments op jouw favoriet.

In Groep H deed Chili goede zaken. Na de winst op Honduras in de eerste speelronde werd ook de tweede wedstrijd gewonnen, ditmaal van Zwitserland. De Chilenen staan nu op zes punten en hebben aan een punt tegen Spanje genoeg om poulewinnaar te worden en dus zeker door te gaan.

In diezelfde poule deed Spanje wat het moest doen: winnen van Honduras.

2-0 stond er na 90 minuten op het scorebord, maar die uitslag had nog stukken hoger kunnen uitvallen als Fernando Torres wat scherper was geweest. De Liverpool-aanvaller, die net terug is na maanden blessureleed, is nog niet helemaal op zijn gewenste niveau.

Dan maar weer de prognoses. Ik had weer fijn een uitslag goed, die van Spanje tegen Honduras. Ik heb dus de smaak te pakken! Daar gaan we dan: Mexico verliest met 0-1 van Uruguay.

De Fransen zitten niet goed in hun vel na de rel met Anelka, laten punten liggen en zijn uitgeschakeld. Zuid-Korea wint van Nigeria, 1-0, en Argentiniƫ wint ook de derde groepswedstrijd, met 3-0 van Griekenland.