Pro Deo

Maak kennis met de advocaten van Pro Deo - Achtergrond

Martijn Krabbé en vier topadvocaten helpen in ‘Pro Deo’ mensen die hun recht zoeken. Helemaal gratis! Maar wie zijn deze topadvocaten?

In dit nieuwe RTL 4-programma strijdt Martijn Krabbé hij voor gerechtigheid. Een ‘dreamteam’ van vier bekende strafpleiters geeft hem ruggensteun. En dit zijn zeker niet de eerste de beste.

Mariëlle van Essen

Specialiteit: strafrecht, gedwongen psychiatrische opnamen en omstreden uitleveringszaken. Spraakmakende zakende verdediging van drie mannen die koningin Beatrix belaagden: de Damschreeuwer, de waxinelichtgooier en de concertverstoorder. Ook bekend van: de interviews die ze gaf in praatprogramma’s als Pauw & Witteman en Hart van Nederland. 

Cees Korvinus

Specialiteit: het vrijpleiten van zware criminelen. Spraakmakende zaken: verdedigde Etienne U, rechterhand van maffiabaas Klaas Bruinsma, en Ad Bos, de klokkenluider van de bouwfraude. Ook bekend van: zijn voorzitterschap van de Vara (2009-2011). Werkte mee aan Het hof van Joosten

Oscar Hammerstein

Specialiteit: het bijstaan van drugsdealers, wapenhandelaren en beursfraudeurs. Spraakmakende zaken: de verdediging van wijlen de Amsterdamse horecamagnaat Sjoerd Kooistra en van pianist Wibi Soerjadi, die een deel van zijn schulden niet zou kunnen of willen betalen. Ook bekend van: zijn activiteiten als bestuurslid van de Lijst Pim Fortuyn (LPF).

Jan-Hein Kuijpers

Specialiteit: het vrijpleiten van zware criminelen. Spraakmakende zakenpleitte voor de vrijlating van drugshandelaar Charles Zwolsman, topcrimineel Willem Holleeder (in ‘het proces van de eeuw’) en een van de verdachten in de Puttense moordzaak. Ook bekend van: zijn commentaren in het tv-programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever.

Reageren