Beste tv-programma van het jaar

Reglement Televizier-Ring 2016: nominatie en finale

Reglement Televizier-Ring 2016: nominatie en finale

Bij een verkiezing hoort een gedegen reglement. Dit zijn de regels voor de laatste twee fases van de Gouden Televizier-Ring verkiezing 2016: de nominatieronde en de finale.

De verkiezing van de Gouden Televizier-Ring 2016 wordt georganiseerd door en staat onder verantwoordelijkheid van televisiegids Televizier.

De gehele verkiezing bestaat uit drie fases: vier kwalificatierondes, een nominatieronde en de finale. Dit is het reglement van de laatste twee fases: de nominatieronde en de finale.

Het reglement van de eerste fase (de vier kwalificatierondes) is hier te vinden: www.Televizier.nl/reglementkwalificatieronde2016

Tweede fase: de nominatieronde

De tweede fase van de verkiezing voor de Gouden Televizier-Ring 2016 is de nominatieronde. Er is slechts één nominatieronde.

Deelname aan nominatieronde

Voor de nominatieronde is de top 5 van de vier kwalificatierondes geselecteerd.

Daarnaast selecteert de redactie van Televizier nog 5 tv-programma’s die niet op eigen kracht de nominatieronde hebben gehaald. Deze ‘wildcards’ gaan naar titels waarvan de Televizier-redactie vindt dat ze op grond van kwaliteit of populariteit niet mogen ontbreken in de nominatieronde.

Deze lijst met 5 wildcards zal voor de start van de nominatieronde bekendgemaakt worden op Televizier.nl

Stemmen tijdens nominatieronde

De nominatieronde start op woensdag 24 augustus 2016 tussen 18.30 en 19.30 uur en eindigt maandag 26 september 2016 om 10.00 uur.

Alle stemmen uit de kwalificatierondes zijn vervallen. De teller staat voor ieder tv-programma dat in deze nominatieronde meedoet weer op nul.

Het publiek kan stemmen via internet, alleen via de stemsite van de verkiezing, te vinden op Televizier.nl. Iedere stemmer kan in de nominatieronde slechts één stem uitbrengen.

Winnaars nominatieronde

De drie tv-programma’s met de meeste stemmen worden genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2016.

Als na afloop van de nominatieronde twee of meer tv-programma’s op de derde positie in de top drie een gelijk aantal stemmen hebben, dan worden meer dan drie tv-programma’s genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2016.

Derde fase: de finale

De derde en laatste fase van de verkiezing voor de Gouden Televizier-Ring 2016 is de finale.

Deelname aan de finale

De drie tv-programma’s met de meeste stemmen van de nominatieronde zijn geselecteerd voor deelname aan de finale.

Stemmen tijdens finale

De finale start aan het begin van de rechtstreekse uitzending van het Gouden Televizier-Ring Gala dat Avrotros donderdag 13 oktober 2016 live zal uitzenden op NPO 1.

Alle stemmen uit de nominatieronde zijn vervallen. De teller staat voor ieder tv-programma dat in deze finale meedoet weer op nul.

Tijdens de uitzending kan het publiek via telefoon en sms één stem uitbrengen op één van de genomineerde tv-programma’s. Er telt maar één stem per uniek telefoonnummer mee in het eindresultaat. Het is mogelijk om vaker te stemmen, maar deze nieuwe stem overschrijft automatisch de eerder uitgebrachte stem.

Wanneer het ook in 2016 weer mogelijk is online een stem uit te brengen via de webapp van Avrotros, dan geldt de volgende regel: er telt maar één stem per uniek ip-adres mee in het eindresultaat. Het is mogelijk om via dit 'tweede scherm' vaker te stemmen, maar deze nieuwe stem overschrijft automatisch de eerder uitgebrachte stem.

Winnaar finale

Het tv-programma dat aan het einde van het Gouden Televizier-Ring Gala de meeste stemmen heeft, wint de Gouden Televizier-Ring 2016.

Als na afloop van de finale meerdere genomineerde tv-programma’s de meeste en een gelijk aantal stemmen hebben, winnen meerdere tv-programma’s de Gouden Televizier-Ring 2016.

Notaris

De volledige verkiezing van de Gouden Televizier-Ring staat onder toezicht van een notaris. De notaris beoordeelt of de verkiezing eerlijk verloopt. Bij het minste of geringste vermoeden van fraude, kan de notaris een aantal stemmen of zelfs één of meerdere tv-programma‘s uit de verkiezing schrappen.

Methodieken die het stemverloop negatief beïnvloeden, zoals geautomatiseerde stemsystemen, leiden te allen tijde tot uitsluiting van de verkiezing. Zo is het ook niet toegestaan om in opdracht van bijvoorbeeld omroeporganisaties, commerciële zenders en productiebedrijven een stem uit te brengen.

De stemmen van medewerkers van omroeporganisaties, commerciële zenders en productiebedrijven, die via hun bedrijf stemmen, worden uit de uitslag geschrapt.

De notaris controleert het verloop van de gehele verkiezing en stelt bij iedere stemronde de uitslag vast. Aan het einde van de gehele verkiezing stelt de notaris een proces verbaal op.

Promotie

Het is omroepen, zenders, producenten, makers en fans van tv-programma’s toegestaan promotie te maken voor hun tv-programma(s). Deze regel geldt voor iedere fase in de verkiezing.

Het is toegestaan om promotiemateriaal uit te delen om een bepaald tv-programma onder de aandacht van het publiek te brengen. Deze regel geldt voor iedere fase in de verkiezing.

Het is verboden stemmers (vooraf of achteraf) te belonen en/of andere tegenprestaties te geven in ruil voor hun stem op een bepaald tv-programma - of dat nu materiële of immateriële cadeaus zijn, of dat de cadeaus een geldelijke waarde hebben of niet. Het is verboden stemmers de kans op een (specifieke) beloning of tegenprestatie te geven in ruil voor hun stem op een bepaald tv-programma. Deze regel geldt voor iedere fase in de verkiezing.

Het is verboden potentiële stemmers (vooraf of achteraf) te belonen en/of andere tegenprestaties te geven in ruil om geen stem uit te brengen op een bepaald tv-programma - of dat nu materiële of immateriële cadeaus zijn, of dat de cadeaus nu een geldelijke waarde hebben of niet. Het is verboden om potentiële stemmers de kans op een (specifieke) beloning of tegenprestatie te geven in ruil voor het niet uitbrengen van hun stem op een bepaald tv-programma. Deze regel geldt voor iedere fase in de verkiezing.

Prijs

De Gouden Televizier-Ring wordt uitgereikt aan het de makers van het winnende tv-programma. De omroep die het tv-programma heeft uitgezonden bepaalt wie de Gouden Televizier-Ring in bezit krijgt.

Reageren