En met Meryl Streep

Gaite Jansen wil graag eens met DiCaprio werken

Gaite Jansen timmert internationaal steeds meer aan de weg, nadat ze in Nederland enorm snel goeie acteerklussen bij elkaar verdiende. Echte doelen heeft ze niet, maar ze zou nog weleens willen werken met niemand minder dan Leonardo DiCaprio.

"Leonardo DiCaprio: hell yeah. En Meryl Streep. Dan kan ik wel naar huis", zegt Gaite in een interview met het AD, die eigenlijk tot de conclusie komt dat ze al een aardig eind is met haar carrière. "Mijn carrière in Nederland is heel snel gegaan: ik wilde vóór mijn zestiende een hoofdrol in een speelfilm, studeren aan de toneelschool en ooit werken bij Toneelgroep Amsterdam. Dat is allemaal al jaren geleden gelukt. Dat was wel een dingetje; want wat wilde ik dán nog? Daar komt de droom van het buitenland vandaan."

Drugsbaas uit Breaking Bad

Op dit moment is Gaite te zien in een HBO-serie genaamd Jett. Ze speelt daarin één van de hoofdrollen. In die serie komt ze onder meer Giancarlo Esposito tegen, die we kennen als drugsbaas in Breaking Bad. "Het klikte meteen, want hij heeft een vriendin in Groningen, dus hij komt hier vaak - supertoevallig", aldus Gaite, die aangeeft dat ze samen veel tijd op de set hebben doorgebracht.

Hollands Hoop

De actrice, die we in Nederland natuurlijk kennen van onder meer Hollands Hoopvindt het niet lastig om met bekende acteurs te werken. "Gek genoeg niet, dat had ik ook niet toen ik in Peaky Blinders speelde, of in Nederlandse films. Vroeger dacht ik dat het heel spannend zou zijn om te spelen met de actrices tegen wie ik opkijk; Carice van Houten, Halina Reijn, Anneke Blok. Ik vind het niet eng, ik denk alleen maar: Nu ga ik echt m’n best doen."

Meer over:

Reageren