Duiven met genderproblemen

Ziggo-tip: Animals

Verliefde ratten, duiven die worstelen met genderproblemen en mattende katten. En dat allemaal in New York. De animatiereeks Animals bekijkt de metropool met een dierlijke blik.

In New York wonen niet alleen heel veel mensen, in de Big Apple wemelt het ook van de dieren. Ratten, duiven, kakkerlakken: ze zijn er in overvloed. En net als hun menselijke stadgenoten maken ze heel wat mee. Ze vormen de inspiratiebron voor Animals, een komische animatieserie over de dieren.

Verliefdheid

In de reeks krijgen de dieren veel menselijke trekjes mee. Zo worstelen bedwantsen met hun leeftijd en vliegen twee straatkatten elkaar in de haren in een gevecht over territorium. Mannetjesduiven Mike en Phil zitten koerend van verliefdheid te kijken naar de knappe duivin Meghan. Het gesprekje dat volgt zou ook zomaar te horen kunnen zijn in een New Yorkse kroeg.

Avontuur

Als ze daarna op ontdekkingstocht door een flatgebouw gaan, belanden ze in een bijzonder avontuur. Menselijke lijken, ventilatoren en heel veel ‘fonteinen’ zijn daarvan de ingrediënten en door de ogen van de vogels krijgen de kijkers een nieuwe blik op het menselijk leven.

Animals

Makers Mike Luciano en Phil Matarese kregen het idee voor de serie toen ze vanuit het raam van hun kantoor twee duiven zagen. Ze gaven de stemmetjes en dat pakte zo goed uit dat ze besloten er een animatie van te maken. De animatieserie is te zien bij Ziggo Movies & Series.

Vanaf 4 augustus op Ziggo.

Meer over:

Reageren