Serious Request

Radio-dj’s betreden Glazen Huis in Enschede

Vandaag eten de 3FM-dj’s van het Glazen Huis voorlopig hun laatste avondmaal, want vanaf 21.00 uur kunnen ze zes dagen lang niet eten.

Het moment van de waarheid is aangebroken voor Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom. Vanavond sluit niemand minder dan Carice van Houten de radio-dj’s de deuren van het Glazen Huis, waarna de grootste inzamelingsactie van het jaar begint. Het geld wat hiermee wordt binnengehaald, gaat naar de bestrijding van babysterfte in ontwikkelingslanden.

Serious Request

Vanaf 9 uur ‘s avonds begint de teller te lopen. Dan kan heel Nederland een bedrag aan het goede doel doneren en een plaatje aanvragen. Hoe de dj’s het huis betreden is om 19.30 uur te zien in de live-uitzending van Serious Request op Nederland 3. Naast het Glazen Huis geven Carice van Houten, Racoon en Miss Montreal een spetterend optreden op de Oude Markt in Enschede. 

BN’ers te hulp 

Gelukkig staan de radiomannen er niet alleen voor. Een stel bekende Nederlanders blijven de komende week een nachtje slapen in het beroemde huis, onder wie Ilse De Lange, Roel van Velzen, Gers Pardoel en Johnny de Mol. De eerste slaapgast is Frans Bauer, hij brengt vanavond al een nachtje door in het Glazen Huis.

Miljoen euro’s 

Vorig jaar haalden de dj’s in hongerstaking een recordbedrag op van 8,6 miljoen euro voor moeders in nood. Als de trend zich voortzet slepen de heren dit jaar een nóg hoger bedrag binnen. 

Reageren