Eerste aflevering The Mentalist

Simon Baker over The Mentalist: „Aan het einde van dit seizoen weten we wie Red John is’

SBS 6 zendt vanavond al de eerste aflevering van seizoen 6 van The Mentalist uit. Hoofdrolspeler Simon Baker verklapt wat we allemaal kunnen verwachten.

In de laatste scène van de vijfde seizoensfinale van The Mentalist, die SBS 6 vorige week uitzond, bevestigde seriemoordenaar Red John dat hij inderdaad een van de zeven mensen is die mentalist Patrick Jane verdenkt. Acteur Simon Baker verklapt dat deze eerste aflevering van het zesde seizoen op dat punt verder gaat. „Alles is nog precies hetzelfde. Nou ja, mijn haar is wel wat blonder, want ik heb in de zomer gesurft in m’n geboorteland Australië.”

De lijst is bekend

De lijst met verdachten speelt vanavond een belangrijke ‘rol’. Nu Patrick Jane weet dat Red John iemand is uit zijn directe omgeving, is hij extra waakzaam. Het is dan ook frustrerend dat CBI-baas Bertram het hele team naar de woestijn verbant, om daar een zaak op te lossen. Patrick vertrouwt het niet: wat als Bertram Red John is, en hij deze zaak gebruikt om Jane en Lisbon ­tijdelijk de stad uit te werken?

De onthulling van Red John

Ondertussen besluit Lisbon de lijst te delen met Van Pelt – iets waar haar partner altijd faliekant tegen is geweest. Niet ten onrechte, want al snel weten meer mensen van het bestaan van de lijst. Simon: „Mag ik dit verklappen? Vooruit dan maar: aan het einde van deze aflevering zijn er nog maar zes verdachten over. Sterker: aan het einde van dit seizoen weten we wie Red John is. Ik kan zelf niet wachten en vraag de schrijvers steeds om nieuwe scripts. Het werd ook wel tijd. Dit is het zesde seizoen - veel series bestaan niet eens zo lang. Het is nu het moment om vaart te maken.”

Reageren