Spoilers!

Komende week in GTST: Weerzinwekkende wurgconstructies en de draconische dochtermanipulatie

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Sjors die woedend verhaal ging halen bij de man die Amir gehandicapt heeft geslagen. Ze vond 240 uur taakstraf veel te weinig en wil dat hij echt gaat boeten.

Amirs geheime angsten

Die confrontatie loopt al snel uit de hand: Sjors bedreigt en belaagt de man die vooral in diepe rouw is om zijn vrouw. Als hij na een woordenwisseling de deur dichtgooit, sloopt Sjors tierend en wel zijn voortuin. Dat levert haar een gerechtelijk contactverbod op, maar ze laat het er niet bij zitten en bereidt een hoger beroep voor met hulp van Laura. Ondertussen heeft ze geen oog voor Amir die steeds verder in de greep komt van zijn posttraumatische stress.

Hij krijgt ernstige angstaanvallen die hij met stiekem online gekochte kalmeringsmiddelen probeert te dempen. Hij wil zijn trauma vergeten, maar het helpt niet echt dat hij het hele verhaal moet oprakelen aan de Grapjassen. Sjors had het vlogteam op hem afgestuurd voor een vlog over geweld tegen hulpverleners. Later in de week vieren Sjors en Amir dat hun nieuwe huis af is. Tot zijn opluchting heeft Sjors er geen moeite mee dat de trouwfoto van zijn overleden vrouw Farah ook in de woonkamer komt. Maar terwijl Sjors druk is met uitpakken, moet Amir steeds vaker naar de pillen grijpen om kalm te blijven.

Kimberly's stalker

De Grapjassen hebben sowieso een veelbewogen week. Allereerst is Kimberly nog altijd begaan met het lot van Tarzan, het meisje dat haar online belachelijk maakte omdat ze zelf werd gepest. Rover en de rest vinden Harma, zoals Tarzan echt heet, maar een raar kind en willen afstand houden. Kimberly meent juist dat een beetje positieve aandacht goed voor haar is. Ze wordt dan ook boos als Rover haar nieuwe vriendin ten onrecht van diefstal verdenkt. Rover maakt zich ook al niet populair als hij een liedje schrijft over bodyshaming, maar wat Kimberly totaal niet doorheeft is dat Harma ongemerkt het Paleis binnendringt om haar te observeren.

Jojo past niet op

Bing betaalde Valentijn vorige week om Jojo discreet te helpen eerlijk te zijn over haar diabetes. Die geheime deal komt deze week aan het licht door Valentijns inhaligheid. Jojo is woedend, voelt zich betutteld en bedrogen en stapt boos uit het vlogteam al mag Valentijn niet zeggen waarom ze weg is. Onredelijk als ze is, stuift Jojo het huis uit zonder haar diabetes spulletjes mee te nemen. Dat loopt bijna fataal af als ze besluit ’t samen met Lucas op een zuipen te zetten om hun ellende te vergeten. Als Bing ziet dat ze haar insuline is vergeten, gaat hij op zoek naar zijn zus. Hij weet haar te vinden net voordat ze out gaat door de alcohol.

Bing krijgt Jojo niet zelf bij kennis en beveelt een geschokte Lucas hem te helpen haar naar het ziekenhuis te krijgen. Daar ontvangt ze de medische zorg die ze nodig heeft om te herstellen van haar hypo. Maar Bing is er helemaal klaar mee: voor haar eigen veiligheid mag Jojo niet langer haar diabetes verzwijgen. Hij licht daarom al haar vrienden per app in, tot afgrijzen van Jojo die zich vanuit haar ziekenhuisbed rot schrikt van alle lieve steunberichtjes. Ze kan er geen begrip voor tonen en eist dat iedereen opflikkert.

Lucas de onverantwoordelijke

Het incident met Jojo belooft weinig goeds voor Lucas’ toekomstige rol als vader. Tiffy onthult deze week dat de baby van hem is, tot ergernis van Anton die de onverantwoordelijke flierefluiter totaal ongeschikt vindt als papa. Maar Tiffy gelooft heilig in Lucas en nadat hij van de eerste schok bekomen is, neemt ook Lucas zijn verantwoordelijkheid. Anton kan het niet nalaten hem te bedreigen met fysiek geweld als het misgaat.

Ondanks dat dreigement krijgt Lucas al bij de eerste echo koudwatervrees. Het vooruitzicht van slapeloze nachten, huilbaby’s en een zee aan luiers maakt hem bang. Zo bang dat hij daarom besloot midden op de dag met Jojo aan de wodka te gaan. Nadat Jojo bijna onder zijn ogen bezweek, komt ook Lucas tot een belangrijke conclusie: hij wilde alleen maar vader worden van Tiffy’s kindje om aan Anton te bewijzen dat hij heus geen slappe zak is. Maar hij is toch zeker totaal ongeschikt om een kind op te voeden? Nina steunt haar broertje en geeft aan dat eerlijk kunnen zijn juist een teken van kracht is. Lucas bereidt zich voor om Tiffy het slechte nieuws te vertellen.

Riks weinig positieve party

Rik doet ondertussen een poging zijn reputatie op te vijzelen na het #metooincident dat Boks de helft van z’n personeel kostte. Om zijn nieuwe job als horecamanager te vieren wil hij een welkomstfeestje organiseren met als thema “positivity party”. Een charmant idee, maar zelfs na actief flyeren krijgt hij geen kaartje verkocht. Met pijn in het hart besluit Rik op advies van Shanti de fuif af te blazen en een andere manier te verzinnen om te bewijzen dat hij heus niet zo’n viespeuk is als werd beweerd.

Nina's stiekeme verlangens

Dat Daan de reden is dat Riks reputatie naar de Maan is, lijkt iedereen gemakshalve vergeten. Daan zelf ook, hij is drukker bezig met Nina het hof maken door aan te pappen met haar oude hartsvriendin Puck. Op schaamteloze wijze bezoekt hij de dames in hun atelier om voor het oog van Nina te flirten met Puck. Nina doet alsof het haar allemaal niet deert en besluit zelfs met Bing een nachtje in de Rozenboom te logeren zodat het nieuwe stelletje elkaar bij hen thuis beter kan leren kennen. Eenmaal alleen met Bing kan Nina haar gedachten niet verzetten: terwijl ze met haar man vrijt, ziet ze Daan voor zich.

Daan zelf doet juist moeite om Puck op gepaste afstand te houden: hij wil niets met haar, maar ze mag uiteraard niet op hem afknappen. Daarom wringt hij zich in de gekste bochten om niet met haar naar bed te hoeven en gebruikt hij zelfs dochtertje Louise om onder een date uit te komen. Puck merkt ondertussen dat Nina kribbig reageert en vraagt zich af of Nina soms gevoelens voor Daan heeft. Uiteraard lacht ze dit weg: ze is gelukkig getrouwd met Bing en maakt zich alleen zorgen om haar, want Daan kan een enorme player zijn die vrouwen pijn doet en daar wil ze Puck simpelweg voor behoeden. Voor nu komt ze er mee weg.

Janine straalt van geluk

Janine en Rob maken deze week bekend dat ze een stelletje zijn. Het geluk spat er vanaf tussen de journalist en de psycholoog, ondanks het duistere spel dat hij speelt. Janine vertelt Lucas dat ze met Rob is en hij vertelt dat weer vol verbazing door aan Nina die al druk en verward genoeg is. Later in de week ontdekken Laura en Linda dat hun oude vriendin weer aan de man is als ze het stel zoenend spotten in de Rozenboom. Laura en Linda zijn vanzelfsprekend verbaasd en ook bezorgd: loopt Janine niet veel te hard van stapel zo snel na Ludo? En met Rob, dat is toch helemaal niks voor haar? Janine bijt van zich af: ze is gewoon verliefd, dat kan toch? De vriendinnen drinken hun bel wijn en denken er het hunne van.

Carmen is M.I.A.

Ludo en Billy besluiten hun krachten te bundelen en terug te slaan naar Carmen, de vrouw die hen al weken in haar greep houdt. Ze nodigen haar onder valse voorwendselen uit om te vieren dat haar plan geslaagd is: door het nephuwelijk zijn ze écht van elkaar gaan houden. Argwanend als altijd drinkt Carmen een glaasje mee, maar ze laat ijskoud weten dat ze er niets van gelooft en dat ze hen nog niet laat gaan.

Daar was het Billy en Ludo ook helemaal niet te doen: zodra Carmen de deur uit is, laten ze de vingerafdrukken op Carmens glas natrekken in de politiedatabank. Billy krijgt interessante informatie: “Carmen Vermeer” blijkt Mia Jansen te heten, een mislukte actrice uit Rotterdam die gearresteerd werd toen ze een flesje parfum probeerde te stelen. Ze is dus alles behalve een vermogende kunstmagnaat met connecties. Billy confronteert “Carmen” met de waarheid en de vrouw belt in paniek met Rob. Via de telefoon in haar tas kan Rob meeluisteren. Hij hoort wat Billy van plan is en onderneemt snel actie: via-via laat hij Shanti bellen met het nieuws dat ze nagelstyliste van het jaar is geworden en direct mee moet om haar prijs te claimen. Terwijl Billy en Ludo de waarheid uit Carmen proberen te krijgen, ontvangt Billy een veelzeggend sms’je.

Billy is buiten zinnen van woede en eist dat “Carmen” haar dochter loslaat. Ludo weet haar te kalmeren en de twee maken een deal met de gevaarlijke vrouw: als ze haar laten gaan, komt Shanti vrij. Carmen stemt in en vertrekt, niet wetende dat Ludo’s rechterhand Leon en zijn mannetjes haar volgen. Maar Leon en de zijnen staan machteloos als Carmen ineens in een geblindeerd busje wordt getrokken. Billy is razend als ze hoort over de zoveelste amateuristische misstap van Ludo en zijn personeel maar dan gaat de bel: Shanti staat heelhuids voor de deur, zonder te weten waarom ze bij haar moeder is afgezet. Billy en Ludo verzwijgen alles en zijn alleen blij haar te zien.

Maar wat is er met Mia gebeurd? Ze blijkt gered te zijn door Rob. Opgelucht en wel zit ze achter in het busje met hem terwijl hij haar verzekert dat ze zoiets naars niet meer mee hoeft te maken. Ze gaan een tijdje weg uit Meerdijk en hij heeft twee verrassingen voor haar. De een is een prachtige halsketting die ze met liefde omdoet. Als ze het sieraad eenmaal om haar nek heeft, moet ze haar ogen sluiten voor de tweede verrassing. Moeiteloos steekt hij een injectienaald met een snelwerkend middeltje in haar halsslagader. Mia krijst het uit, maar valt al snel in zijn armen flauw.

Korte tijd later verschijnt Rob bij de familie Bouwhuis met een verrassing voor Janine: een prachtige halsketting die ze met liefde om doet. En Rob heeft nog een andere surprise: hij komt haar meenemen voor een onverwachte vakantie. De bestemming houdt hij nog even geheim…

En verder: Carmen drinkt zonder ironie een skinny bitch, barvrouw Laura serveert naast advocaatjes ook juridisch advies en als blikken konden doden had Billy Rob een hoop werk uit handen genomen.

Meer over:

Reageren