IJsboer

Boer Christiaan zoekt droomvrouw in Speld In de Hooiberg - Achtergrond

‘Boer zoekt vrouw’ meets ‘De ­bachelor’ in het SBS 6-programma ‘De speld in de hooiberg’. Vrijgezelle boer Christiaan gaat daarin op zoek naar de ware liefde.

Na het overweldigende succes van Boer Zoekt Vrouw was het wachten op het moment dat de commerciëlen met het format aan de haal zouden gaan. Nu is het zover: SBS 6 start vanavond met De speld in de hooiberg, waarin de vrijgezelle boer Christiaan op zoek gaat naar de ware liefde. Het is een soort kruising tussen de KRO-hit en De Bachelor, met slechts één boer en veel vrouwvolk.

Blond of donker

Boer Christiaan is er eentje van het hippe soort. Hij is 39 jaar, gescheiden, woont op Texel en houdt melkvee. Hij hoeft niet elke ochtend voor dag en dauw uit de veren, heeft genoeg vrije tijd om leuke dingen te doen en - groot pluspunt - maakt en verkoopt vers ijs. Daarnaast is de koene agrariër ook nog eens bevelvoerder bij de vrijwillige brandweer én helpt hij bij de Koninklijke Reddingsmaatschappij. Onbegrijpelijk dat deze vangst nog vrij rondloopt in De Cocksdorp. Vooral omdat het eisenpakket van Christiaan echt niet belachelijk is. Hij zoekt gewoon iemand om tegenaan te zitten en zijn hart bij te luchten, vertelt hij in De Telegraaf. „Ik val op een vlotte vrouw met een goede uitstraling die vooral niet zwaarmoedig is; er is al genoeg ellende in de wereld. Ik wil gewoon een gezellige dame die er ook van houdt om uit eten of naar feestjes te gaan. Blond of donker maakt niet uit.”

Rugzakje

De droomvrouw in kwestie moet wel bereid zijn om naar het schapeneiland te verkassen. Verder zou het leuk zijn als ze overweg kan met de twee kinderen van de Texelse ijsboer, die zo’n drie dagen per week bij hem over de vloer komen. „Iedereen heeft een rugzakje, ik ook”, aldus Christiaan. „Maar zolang het wederzijds klikt, moet het goedkomen.”

Ervaring

Vanavond krijgt Christiaan vijftig foto’s en brieven van dames voorgeschoteld, waaruit hij er twaalf mag kiezen. Met hen gaat hij vervolgens in koppels van twee op date. Bij elke date valt er één vrouw af, zodat er uiteindelijk zes aanbidsters overblijven. Zij mogen blijven logeren op de ijsboerderij, maar dan wel allemaal tegelijkertijd. Voor zo’n kippenhok draait Christiaan z’n hand niet om. Na een aantal weken is het de bedoeling dat er één vrouw overblijft met wie hij zijn leven wil delen. Maar mocht de opkomst wat tegenvallen, dan redt Christiaan zich ook wel. Naar eigen zeggen is hij niet ‘hopeloos op zoek’. „Ik doe mee om een leuke vrouw te vinden, maar ook om de ervaring.”

Reageren