Kijktip: Wales en België treffen elkaar in kwartfinale EK voetbal

27 juni 2016 16:52 | sport | Door Televizier

Voorzichtig komt de finale in beeld voor de laatste acht ploegen op het EK voetbal. De eerste halvefinalist werd gisteren bekend en vandaag staat in Lille de tweede kwartfinale op het programma waarin Wales en België elkaar tegenkomen.

Wales

Wales wist in de achtste finales met 1-0 te winnen van Noord-Ierland. Gareth Bale gaf in de 75e minuut een prachtige voorzet op teamgenoot Hal Robson-Kanu. De Noord-Ierse verdediger Gareth McAuley wilde voorkomen dat de bal bij Robson-Kanu terechtkwam. Daardoor belandde de bal in het eigen doel en hielp Noord-Ierland de Welshman aan een ticket voor de kwartfinale.

België

Nu eens geen nipte overwinning in de achtste finales of een penaltyreeks die de doorslag gaf. België versloeg Hongarije in met maar liefst 4-0. In de tiende minuut kwamen onze Zuiderburen al op voorsprong en in het laatste kwartier scoorden ze nog eens drie keer.