Albert Verlinde: ‘Reinout Oerlemans verkoopt Eyeworks aan Warner’

Reinout Oerlemans zou zijn mediabedrijf Eyeworks voor tientallen miljoenen hebben verkocht aan de Amerikaanse tv- en filmproducent Warner Bros.

"Het gerucht dat Eyeworks nu is verkocht is wel erg stevig", vertelde entertainment-deskundige Albert Verlinde in het ochtendprogramma Mattie & Wietze op Q Music. De verkoop zou bijna rond zijn. Verlinde heeft echter geen contact gehad met Reinout zelf.

Reactie Eyeworks

Eyeworks heeft wel gereageerd op de aanhoudende geruchten. "Eyeworks gaat niet in op geruchten in de markt. Ook dat is onze vaste lijn. We doen dat nooit. Er is geen enkele aanleiding om op dit moment van die lijn af te wijken” laat een woordvoerder namens het mediabedrijf weten aan RTL Boulevard.

Warner

Warner is een van de grootste tv- en filmproducenten ter wereld. Per jaar draait de mediagigant 12,5 miljard dollar omzet op het gebied van tv en entertainment, bruto zo’n 1,2 miljard dollar. Warner maakte vorig jaar meer dan 50 shows en series, waaronder The Voice, The Bachelor, Rizzoli & Isles en Pretty Little Liars.

Eyeworks

Eyeworks werd in 2001 opgericht door acteur- en presentator Reinout Oerlemans en zijn vrienden Robert van den Bogaard en Ronald van Wechem. Het televisiebedrijf bleek een enorm succes met een omzet van 217 miljoen euro in 2010. In Nederland was Eyeworks verantwoordelijk voor succesvolle televisieformats als Echte Gooische Meisjes, Groeten uit de Rimboe en Beauty & De Nerd.

Buitenland

Ook in het buitenland worden in ruim vijftig landen programma’s van het productiebedrijf uitgezonden. Daarnaast heeft Eyeworks vestigingen in onder andere Zweden, Duitsland, Nieuw-Zeeland Australië en de Verenigde Staten.

Reageren