Comeback Jinek

Eva Jinek terug op tv: "Ik wil nog steeds winnen"

15 augustus 2020 11:57 | sterren | Door Faye Heijnis

© William Rutten
Eva Jinek maakt maandag haar comeback op tv. Jinek gaat weer van start en daar heeft ze zin in. Sterker nog: als het aan haar lag, was ze de hele zomer gewoon doorgegaan.

"Als het aan mij ligt, werk ik twaalf maanden per jaar", zegt Eva tegen NU.nl

Kelderende kijkcijfers 

Met pijn in het hart zag ook Eva de kijkcijfers van RTL kelderen de afgelopen weken. "Mijn voorkeur heeft altijd om door te gaan met latenighttalkshows, maar dat komt omdat ik vanuit de journalistieke informatiekant kijk." Volgens haar is het bij RTL een geldkwestie geweest. "RTL is een commercieel bedrijf en zoals alle commerciële bedrijven hebben ze een enorme opdonder gekregen van het wegvallen van de adverteerdersmarkt." 

Jinek vs Op1 

Hopelijk gaan de kijkcijfers voor in ieder geval RTL 4 weer in de lift met de terugkeer van Jinek. Eva voelt de concurrentie met Op1 nog altijd. "Ik wil nog steeds winnen. Dat gaat nooit veranderen." Ze denkt zelfs dat ze een streepje voor heeft, zeker in deze coronacrisis. "Je ziet dat een duo toch heel anders is. Net als één keer per week presenteren", vertelt ze aan de Telegraaf. "Je hebt snel een kennisvoorsprong als je het vijf dagen per week doet. Dan zit je helemaal in je dossiers. En kun je zeggen: ik zag u vorige week en toen hadden we het over… (...) Waarschijnlijk ben je met één keer per week wat minder uitgewrongen, maar het heeft voordelen als je elke avond op de bok zit." 

Jinek is vanaf maandag 17 augustus weer elke werkdag om 22.00 uur te zien op RTL 4.

Meer over