Harry de Winter over Talking 'Bout My Genereation

24 februari 2013 15:02 | sterren | Door Televizier

Een interview met Harry de Winter over zijn nieuwe muziekprogramma Talking 'Bout My Generation.

Je maakte ooit het zeer succesvolle muziekprogramma Wintertijd. Waarom nu weer muziek?
"Ik werd altijd aangesproken door een harde kern die wilde weten waarom Wintertijd er niet meer was. 40- en 50-plussers beschouwden het als hún programma. Er is op dat gebied ook niks anders. Toen ik aan tv-zenders vroeg of ze weer geïnteresseerd waren in Wintertijd, wilden ze het wel, maar dan een 2.0-versie. Dus niet alleen voor ouwe mannen, maar ook voor een nieuwe generatie. Anders zou het weer alleen over The Beatles en Bob Dylan gaan. Daarom heb ik een combinatie tussen Wintertijd en VI bedacht. Ik heb iedere aflevering een bekende co-host die minstens 20 jaar jonger is dan ik. We nodigen allebei een gast uit en dan praten we met verschillende generaties over muziek.”

Heb je je ter voorbereiding al ­verdiept in nieuwe muziekstijlen?
"Ik ben wat muzieksmaak betreft blijven steken bij eind jaren 80, midden jaren 90. Maar de redactie bestaat uit jonge mensen en de co-host is jong. Hopelijk blijft het publiek bestaan uit de oude fans, aangevuld met jongeren. Die willen vast Tygo Gernandt of Don ­Diablo over muziek horen praten. Maar in nieuwe muziek wordt natuurlijk ook gewoon teruggegrepen op oude stijlen. Dat weten jongeren alleen niet. Mumford & Sons is folkrock, zoals in de jaren 60 ook al werd gespeeld. En de band Muse is nu heel groot, maar dat is gewoon Queen. Dat ga ik die jongeren vertellen in Talking ’bout my generation en dan hoor ik wel wat ze ervan vinden.”

Welke gasten kunnen we allemaal verwachten aan tafel?
"BN’ers, maar dan BN’ers die muziekfreak zijn. Huub Stapel, Robert ten Brink, Tijl Beckand, Lange Frans, Tygo Gernandt, Nico Dijkshoorn. Iedereen wil komen, omdat het zo leuk is om over muziek te praten.”

Er lijkt weer meer ruimte te zijn voor muziek op tv. Zelfs Toppop is terug.
"Ik werk al zo lang in Hilversum en dan merk je dat er golven bestaan. Dan zijn spelletjes populair, dan reality. Misschien is het nu tijd voor muziek.

Meer over