Interview met Euvgenia Parakhina uit Dance, Dance, Dance

In de zaterdagavondshow Dance, Dance, Dance dansen Euvgenia Parakhina en Jeroen Jorna de sterren van de hemel. Vanavond moet er een duo vertrekken. Zijn zij het?

Kijkers kennen Euvgenia als jurylid van dansprogramma’s. Hoe is het om zelf beoordeeld te worden?

Euvgenia: „Ik zie dit niet als een wedstrijd. Het was voor mij een gave uitdaging om met mijn liefdespartner op de dansvloer te staan. Veel mensen kennen me als jurylid en weten misschien dat ik dansles geef, maar dat ik al tien jaar geleden actief ben gestopt met dansen is minder bekend. Probeer dan maar eens dit soort choreografieën neer te zetten! Dat is heel intensief en ingewikkeld.”

Waarom wilden jullie meedoen?

Euvgenia: „Jeroen droomde ervan eens met mij te dansen, omdat we dat nog nooit samen hebben gedaan. Ik vond het heel gaaf dat ik dit met hem kon delen, hem dit kon laten ervaren. Het is mijn liefdes­verklaring aan hem en een cadeau voor ons allebei.”

Euvgenia is een ervaren danseres, Jeroen heeft nul professionele danservaring. Jeroen, is dat ­confronterend voor je?

Jeroen: „Dansen zoals Euvgenia kun je alleen als je daar al van jongs af aan mee bezig bent. Ik doe mijn best en snap heus wel dat ik leuk moet kijken, maar dánsen? Dat doet Euvgenia.”
Euvgenia: „Nou lieve schat, onderschat jezelf niet.”
Jeroen: „Nou, ik denk bij bepaalde pasjes al gauw: zo is het wel goed. Bij Euvgenia moet het tot in de púntjes verzorgd. Zij is zo perfectionistisch en gefocust. Dat vond ik heel gaaf om te zien.”

Heeft Jeroen kanten van Euvgenia gezien die hij nog niet kende?

Jeroen: „Ik wist wel dat dansen veel voor Euvgenia betekende, maar nu heb ik het zelf ervaren: zodra we gingen dansen – poef! – gingen haar ogen fonkelen. Dansen is haar leven.”

‘Misschien zijn we aan het einde van de rit gescheiden’, zegt ­Euvgenia in de eerste uitzending. Heeft jullie relatie het overleefd?

Euvgenia: „De trainingen zijn heel intensief, dus we stonden behoorlijk onder druk. Op dat soort momenten deden we niet altijd even leuk tegen elkaar. Maar dat is dan maar zo. Die momenten horen erbij als je zo gestrest bent, maar we maken het dan net zo snel weer goed.”
Jeroen: „We hebben van tevoren gezegd: wij doen niet mee voor de lol, we gaan presteren. En als je zo’n prestatie wilt leveren, heb je veel stress. Dat is ook helemaal niet erg. We zijn nog altijd heel gelukkig samen.”

Dance Dance Dance amusement 20.00 ? RTL 4

Meer over:

Reageren