Iedereen is aardig!

Jim Bellmartin geniet nog elke dag van winst The Voice Senior

Hij is nog steeds blij dat hij de eerste editie van The voice senior won. Jimi Bellmartin (70) blikt terug op zijn avontuur van vorig jaar. ‘Ik bekijk de opnames nog regelmatig.’
Hoe kijkt u terug op uw deelname aan The voice senior?

“Ik vond het overdonderend en geweldig. Ik ben blij dat ik het eerste seizoen heb meegemaakt, daardoor was het extra spannend en verrassend. Als mijn kinderen of vrienden hier op visite zijn kijken we de opnames geregeld terug. Ze maken nog steeds indruk, vooral het moment dat ik win. Ik had het helemaal niet door! Wendy zei ‘sjimi’ in plaats van ‘djimi’, dus ik dacht niet dat ze mij bedoelde. Je ziet mij ook heel beduusd kijken, terwijl mijn coaches Gerard en Gordon helemaal uit hun dak gaan. Heel grappig.”

Hoe heeft de winst uw leven veranderd?

“Ik ben naast zanger ook huisman, dus ik doe al jaren de boodschappen. Alleen nu komen er allemaal mensen naar me toe voor een praatje, dus duurt het wat langer. Maar ik ben gezegend met hoe vriendelijk ze zijn. Ook mijn vrouw moest er even aan wennen. Laatst werden we uitgenodigd voor de première van de film The Lion King. Wisten wij veel dat we over de rode loper moesten! Ineens stonden mijn vrouw en ik daar. Ik vond het wel leuk, maar van haar hoefde het niet per se. ‘Ík zing toch niet?’, zei ze.”

Wat kwam er na het programma allemaal op uw pad?

“Ik trad voor mijn deelname al op, maar nu nog vaker. En ik kan nu meer geld vragen voor een show. Dat vind ik erg fijn. Ook mocht ik optreden bij het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome, met Marco Borsato in Carré en met de Toppers in de Amsterdam ArenA. Dat was heel bijzonder. De komende weken zijn extra spannend, want dan komt mijn cd uit. Ik hoop dat die aanslaat!”

The voice senior - Finale, vrijdag om 20.30 uur RTL 4 

Meer over:

Reageren