Tim Douwsma nieuwe presentator AVRO Junior Dance

Tim Douwsma is de nieuwe presentator van AVRO Junior Dance. Hij vervangt hiermee Ewout Genemans en Kim-Lian van der Meij, die beiden zijn vertrokken bij de AVRO.

Douwsma zal vanaf volgend jaar april het derde seizoen van het dansprogramma presenteren. Tim is erg enthousiast over de nieuwe uitdaging: "Ik ben ontzettend blij met deze kans en kijk er naar uit om alle danstalenten met open armen te ontvangen. Ik heb er zin in!”.

Tim Douwsma

Tim Douwsma is een Nederlandse zanger en presentator. Vanwege zijn liefde voor muziek volgde hij een zang- en theateropleiding in Groningen. Op de opleiding raadden mensen hem aan om iets te doen met zijn talent. Tim besloot zijn kans te wagen en deed mee aan de talentenjacht So You Wannabe a Popstar op SBS 6 waar hij als vijfde eindigde. De zanger wist een platencontract binnen te slepen en bracht in 2007 zijn eerste single “Wil Je Bij Mij Blijven Slapen” uit.

Presentator

Naast zingen nam Douwsma ook enkele presentatieklussen op zich. Van 2010 tot 2012 presenteerde hij het inmiddels opgeheven Sterren.nl en tegenwoordig is hij te zien in het kinderprogramma Karaoke Kids op Z@pp. De zanger was bovendien al eerder jurylid in de finale van het AVRO Junior Songfestival.

AVRO Junior Dance 2014

In het dansprogramma AVRO Junior Dance wordt gezocht naar jong danstalent in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar. Zowel solisten, duo’s of groepjes tonen acht weken lang hun talent aan het publiek. Alle dansvormen zijn toegestaan, van hip-hop tot klassiek tot latin. Op zaterdag 24 mei 2014 treden de zes overgebleven dansoptredens op in de spannende finale.

AVRO Junior Songfestival - Special Report

Douwsma is op woensdag 27 november bij de AVRO ook te zien in Het Junior Songfestival - Special Report. Samen met de twee winnaars van het AVRO Junior Songfestival, Mylène en Rosanne, reisde hij onlangs af naar Noord-Oeganda. Het drietal kreeg een kijkje in het leven van kinderen in Oeganda. Samen met de kinderen gingen ze naar school, maakten muziek en bezochten diverse hulpprojecten voor het goede doel. Het verslag is op 27 november om 12.40 uur te zien op Nederland 3.

Reageren