Warwick Davis keert terug in Star Wars

De nieuwe Star Wars-film verwelkomt nóg een oudgediende: acteur Warwick Davis heeft bevestigd officieel gevraagd te zijn voor het door JJ Abrams geregisseerde zevende deel.

Davis (44) was amper een tiener toen hij in 1983 zijn acteerdebuut maakte in Return Of The Jedi. De 1,07 meter lange Brit speelde de kleine, harige Ewok Wicket. 

Davis' lange loopbaan

Zowel de Ewoks als Davis bleken enorm populair en Warwick heeft sinds die eerste Star Wars film een roemruchte loopbaan opgebouwd, zowel in film als op televisie. Hij speelde onder meer in de Harry Potter reeks en figureerde in de Ricky Gervais comedyserie Life's Too Short

Warwick Davis op YouTube

Toch blijft hij Star Wars een warm hart toedragen. Hij had enkele kleine rolletjes in The Phantom Menace in 1998 en nu blijkt dat hij wederom terugkeert naar de galaxy far, far away. Davis maakte het nieuws wereldkundig via Youtube met een hilarisch filmpje. Naast Warwick maken ook oudgedienden als Carrie Fisher, Mark Hamill en Harrison Ford hun opwachting in de film die december volgend jaar uitkomt.

Meer over:

Reageren