Gouden Televizier-Ring 2012: Televizier werkt samen met het Zeldzame Ziekten Fonds

Voor de organisatie van deze 47ste editie van de belangrijkste televisieprijs van Nederland werkt tv-gids Televizier samen met het Zeldzame Ziekten Fonds.

Door deze samenwerking hopen Televizier en het Zeldzame Ziekten Fonds een grote groep mensen te bereiken. Stemmers kunnen dit jaar niet alleen hun favoriete programma steunen, maar ook het goede doel.

ZZF 

Het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) zet zich in voor de strijd tegen zeldzame ziekten. Charles Ruijgrok, voorzitter van het ZZF: “Voor Zeldzame Ziekten is maar weinig aandacht en zijn weinig middelen. Dat terwijl vanuit de overheid en diverse fondsen miljoenen euro’s beschikbaar zijn voor onderzoek naar 'bekende' ziekten. We willen graag meer aandacht op zeldzame ziekten vestigen en meer onderzoek naar zeldzame aandoeningen mogelijk maken. En daar is veel geld voor nodig”.

De afgelopen weken is de thematiek rondom zeldzame ziekten veel in het nieuws geweest, vanwege de vergoedingen van medicijnen voor verschillende zeldzame ziekten. “Het thema is dus zeer actueel en via de Gouden Televizier-Ring verkiezing zal het nog eens extra onder de aandacht worden gebracht bij een groot publiek”, aldus Ruijgrok.

Daphne Deckers

De boodschap van het ZZF wordt verteld door ambassadeur Daphne Deckers. Haar eigen zoon leed aan de Zeldzame Ziekte van Kawasaki. “Je begrijpt niet waarom de buitenwereld gewoon doordraait, waarom de file er iedere dag gewoon staat, waarom mensen naar hun werk gaan. Zodra je kind ziek is, staat je wereld namelijk stil. Wij hebben het geluk gehad dat Alec geen blijvende schade heeft overgehouden, maar ik besef heel goed dat dit voor veel ouders helaas niet het geval is. Voor hen ‘zakt de grond onder je voeten weg’ en die komt helaas nooit meer terug”, aldus Daphne Deckers.

Reageren