Gouden Televizier-Ring

Reglement verkiezing Televizier-Ster Digital Impact 2019

Veel tv-programma’s weten kijkers ook online te boeien, maar wie is daar het beste in? De Nederlandse tv-kijker beslist wie er met de Televizier-Ster Digital Impact naar huis gaat. Dit is het reglement van de verkiezing van 2019.

De verkiezing van de Televizier-Ster Digital Impact wordt georganiseerd door en staat onder verantwoordelijkheid van Televizier.

Deelname

De Televizier-Ster Digital Impact is de prijs voor het lineaire tv-programma met de leukste online ervaring.

Aan de hand van input van de publieke omroepen en commerciële zenders en input van de redactie van Televizier worden door de organisatie van de verkiezing 10 kanshebbers geselecteerd voor de Televizier-Ster Digital Impact 2019.

Kanshebbers zouden kunnen zijn (om een paar voorbeelden te noemen): een tv-programma met een bijbehorende app, bijvoorbeeld om te quizzen. Een tv-programma met een website waarop meer beelden te zien zijn, al dan niet live. Een tv-programma dat kijkers laat stemmen op kandidaten voor een nieuw seizoen. Een tv-programma met een online uitzending die verder gaat dan de reguliere uitzending. Of een tv-programma met bijzondere events op social media.

De kanshebbers kunnen dus zeer divers zijn, maar er zijn wel voorwaarden. De tv-programma’s moeten van Nederlandse makelij zijn en uitgezonden door de Nederlandstalige, landelijke publieke omroepen en commerciële zenders in de periode van 1 augustus 2018 tot 1 augustus 2019. Van deze programma’s moeten minimaal twee afleveringen te zien zijn geweest in deze periode. Deze afleveringen moeten onderdeel zijn van een reeks die bestaat uit ten minste drie afleveringen en gericht zijn op een volwassen publiek. Uitgesloten van deelname aan de verkiezing zijn herhalingen, shopping-, astrologieachtige, bel & win-achtige en erotisch getinte tv-programma’s. Ook uitgesloten zijn tv-programma’s met online activiteiten die louter gericht zijn op shopping.

Zodra de kandidaten zijn gepubliceerd op de internetsite van de verkiezing, kan de selectie niet meer door de organisatie worden gewijzigd.

Het zogenaamde ‘vakje 11’ geeft het publiek de mogelijkheid de naam in te vullen van en te stemmen op een niet-geselecteerd tv-programma dat aan bovenstaande gestelde voorwaarden voldoet.

Een programma kan vaker meedoen aan de verkiezing, maar kan slechts één keer de Televizier-Ster Digital Impact winnen.

Stemronde

De verkiezing van de Televizier-Ster Digital Impact 2019 heeft één stemronde.

Het publiek kan stemmen via internet, alleen via de stemsite van de verkiezing, te vinden op Televizier.nl. De stemronde start op dinsdag 20 augustus 2019 om 10.00 uur en eindigt maandag 23 september 2019 om 8.00 uur.

Iedere stemmer kan maximaal één stem uitbrengen in de categorie Televizier-Ster Digital Impact. Alleen stemmen die zijn uitgebracht én door de stemmer zijn bevestigd in de hierboven genoemde periode tellen mee in het eindresultaat.

Winnaar

De drie tv-programma’s met de meeste stemmen worden na sluiting van de verkiezing bekend gemaakt als genomineerden voor de Televizier-Ster Digital Impact. Het tv-programma met de meeste stemmen wint de Televizier-Ster Digital Impact. De bekendmaking van de winnaar van de Televizier-Ster Digital Impact gebeurt tijdens de het Gouden Televizier-Ring Gala dat AVROTROS woensdag 9 oktober 2019 live uitzendt op NPO1.

Als na afloop van de verkiezing binnen de top 3 verschillende tv-programma’s een gelijk aantal stemmen hebben, kan het zo zijn dat er meer dan drie tv-programma’s worden genomineerd voor de Televizier-Ster Digital Impact.

Als na afloop van de stemronde meerdere genomineerden de meeste en een gelijk aantal stemmen hebben, winnen meerdere genomineerden de Televizier-Ster Digital Impact.

Notaris

De verkiezing van de Televizier-Ster Digital Impact staat onder toezicht van een notaris. De notaris beoordeelt of de verkiezing eerlijk verloopt. Bij het minste of geringste vermoeden van fraude, kan de notaris een aantal stemmen of zelfs een of meerdere kandidaten uit de verkiezing schrappen.

Methodieken die het stemverloop negatief beïnvloeden, zoals geautomatiseerde stemsystemen, leiden te allen tijde tot uitsluiting van de verkiezing. Zo is het ook niet toegestaan om in opdracht van bijvoorbeeld omroeporganisaties, commerciële zenders en productiebedrijven een stem uit te brengen.

De notaris controleert het verloop de verkiezing en stelt de uitslag vast. Aan het einde van de gehele verkiezing stelt de notaris een proces verbaal op.

Overmacht

Mocht het zo zijn dat er gedurende een bepaalde tijd in de stemperiode door overmacht niet gestemd kan worden, bijvoorbeeld wegens technische problemen, dan wordt de stemperiode niet verlengd en sluit gewoon op het eerder aangekondigde tijdstip.

Alleen stemmen die zijn uitgebracht én bevestigd tussen het startpunt en het eindpunt van de stemperiode tellen mee in het eindresultaat.

De organisatie is niet aansprakelijk voor de gevolgen van een dergelijke situatie van overmacht.

Promotie

Het is omroepen, zenders, producenten, makers en fans van tv-programma’s toegestaan promotie te maken voor kandidaten. Het is toegestaan om promotiemateriaal uit te delen om een bepaalde kandidaat onder de aandacht van het publiek te brengen.

Het is verboden stemmers (vooraf of achteraf) te belonen en/of andere tegenprestaties te geven voor hun stem op een bepaalde kandidaat, of dat nu materiële of immateriële cadeaus zijn, of de cadeaus nu een geldelijke waarde hebben of niet. Het is verboden stemmers de kans op een (specifieke) beloning of tegenprestatie te geven in ruil voor hun stem op een bepaalde kandidaat.

Het is verboden potentiële stemmers (vooraf of achteraf) te belonen en/of andere tegenprestaties te geven om geen stem uit te brengen op een bepaalde kandidaat, of dat nu materiële of immateriële cadeaus zijn, of de cadeaus nu een geldelijke waarde hebben of niet. Het is verboden om potentiële stemmers de kans op een (specifieke) beloning of tegenprestatie te geven in ruil voor het niet uitbrengen van hun stem op een bepaalde kandidaat.

Prijs

De Televizier-Ster Digital Impact wordt uitgereikt aan een van de makers, presentatoren of deelnemers van het winnende tv-programma. De omroep die het programma heeft uitgezonden op een tv-zender bepaalt wie de Televizier-Ster Digital Impact in bezit krijgt.

Meer over:

Reageren