Gouden Televizier-Ring

Reglement verkiezing Televizier-Ster Jeugd

De Televizier-Ster Jeugd (voorheen Gouden Stuiver) is de prijs voor het beste jeugdprogramma van het jaar. Dit zijn de reglementen van de verkiezing 2019.

De verkiezing van de Televizier-Ster Jeugd wordt georganiseerd door en staat onder verantwoordelijkheid van Televizier.

Deelname

In aanmerking voor de verkiezing van de Televizier-Ster Jeugd 2019 komen alle tv-programma’s van Nederlandse makelij die zijn uitgezonden door de Nederlandstalige, landelijke publieke omroepen en commerciële zenders, in de periode van 1 augustus 2018 tot 1 augustus 2019. De tv-programma’s zijn gericht op de jeugd tot en met veertien jaar en starten met uitzenden voor 19.30 uur ’s avonds.

Uitgesloten van deelname aan de verkiezing zijn herhalingen, shopping-, astrologieachtige en bel & win-achtige tv-programma’s. Verder zijn programma’s uitgesloten die al eens eerder de Televizier-Ster Jeugd hebben gewonnen. Ook uitgesloten zijn: identieke remakes, regelrechte doorstarts, al te gelijkende spin-offs van programma’s die al eens eerder de Televizier-Ster Jeugd hebben gewonnen en (originele) programma’s waarvan de identieke remakes, regelrechte doorstarts of al te gelijkende spin-offs al eens de Televizier-Ster Jeugd/Gouden Stuiver hebben gewonnen.

Aan de hand van input van de publieke omroepen en commerciële zenders, de kijkcijfers en input van de redactie van Televizier, worden door de organisatie 30 tv-programma’s geselecteerd voor de verkiezing van de Televizier-Ster Jeugd 2019.

Zodra de geselecteerde tv-programma’s zijn gepubliceerd op de internetsite van de verkiezing, kan de selectie niet meer door de organisatie worden gewijzigd.

Het zogenaamde ‘vakje 31’ geeft het publiek de mogelijkheid de naam in te vullen van en te stemmen op een niet-geselecteerd tv-programma dat aan bovenstaande gestelde voorwaarden voldoet.

Een tv-programma kan de Televizier-Ster Jeugd maar één keer winnen. Het winnende tv-programma (noch de remakes, doorstarts en al te gelijkende spin-offs) kan niet meer deelnemen aan de verkiezing.

Stemronde

De verkiezing van de Televizier-Ster Jeugd 2019 heeft één stemronde.

Het publiek kan stemmen via internet, alleen via de stemsite van de verkiezing, te vinden op Televizier.nl. De stemronde start op dinsdag 20 augustus 2019 om 10.00 uur en eindigt maandag 23 september 2019 om 8.00 uur.

Iedere stemmer kan maximaal één stem uitbrengen in de categorie Televizier-Ster Jeugd. Alleen stemmen die zijn uitgebracht én door de stemmer zijn bevestigd in de hierboven genoemde periode tellen mee in het eindresultaat.

Meer over:

Reageren