Gouden Televizier-Ring

Reglement verkiezing Televizier-Ster Talent 2019

De Televizier-Ster Talent is de prijs voor het tv-talent van het jaar. Dit zijn de reglementen van de verkiezing van 2019.

De verkiezing van de Televizier-Ster Talent wordt georganiseerd door en staat onder verantwoordelijkheid van Televizier.

Deelname

In aanmerking voor de verkiezing van de Televizier-Ster Talent 2019 komen tv-persoonlijkheden die een aandeel hadden in tv-programma’s van Nederlandse makelij, die zijn uitgezonden door de Nederlandstalige, landelijke publieke omroepen en commerciële zenders, in de periode van 1 augustus 2018 tot 1 augustus 2019.

De geselecteerde talenten zijn de afgelopen tijd als tv-persoonlijkheid doorgebroken bij een volwassen kijkerspubliek of hebben zich op een andere manier in de kijker gespeeld. Een talent kan al enkele jaren in de belangstelling staan, maar staat nog aan het begin van zijn of haar carrière als presentator, presentatrice of tv-persoonlijkheid. Hij of zij leidt een tv-programma, is mede-presentator of -presentatrice, is gezichtsbepalend of speelt op een andere manier een prominente rol in een tv-programma, bijvoorbeeld als jurylid of deelnemer.

Presentatoren en presentatrices van door de actualiteit ingegeven tv-evenementen, shopping-, astrologieachtige, bel & win-achtige en erotisch getinte tv-programma’s zijn uitgesloten van deelname aan de verkiezing. Uitgesloten zijn ook presentatoren en presentatrices die in de verkiezingsperiode helemaal niet op tv te zien zijn geweest, of alleen in herhalingen.

Aan de hand van input van de publieke omroepen en commerciële zenders, en input van de redactie van Televizier, worden door de organisatie 20 presentatoren en/of presentatrices geselecteerd voor de verkiezing van de Televizier-Ster Talent.

Zodra de selectie is gepubliceerd op de internetsite van de verkiezing, kan de selectie niet meer door de organisatie worden gewijzigd.

Het zogenaamde ‘vakje 21’ geeft het publiek de mogelijkheid de naam in te vullen van en te stemmen op een niet-geselecteerde presentator en/of presentatrice die voldoet aan bovenstaande voorwaarden.

Een talent kan vaker meedoen aan de verkiezing, maar kan slechts één keer de Televizier-Ster Talent winnen.

Stemronde

De verkiezing van de Televizier-Ster Talent 2019 heeft één stemronde.

Het publiek kan stemmen via internet, alleen via de stemsite van de verkiezing, te vinden op Televizier.nl.

De stemronde start op dinsdag 20 augustus 2019 om 10.00 uur en eindigt maandag 23 september 2019 om 8.00 uur.

Meer over:

Reageren